Víkendový speciál: Dva pomocníci nejen pro zahradní party

Obchody už se nám ve velkém podbízejí z nabídkou produktů pro domácí grilování. Počasí posledních dnů tomu celkem přeje, takže se můžeme nechat i zlákat. Aby vše probíhalo jak má, potřebujeme nejen kvalitní suroviny pro samotnou přípravu grilovaných pochutin, ale i účinné topivo, které je třeba pohodlně zapálit. Po party pak přijde na řadu ještě nejméně populární mytí grilovacího roštu a pomůcek. Právě pro dvě posledně zmiňované činnosti pro vás máme tip na spolehlivé pomocníky.

SOLO_gril_03

 

Samozřejmě nemáme na mysli pořízení širokého služebnictva, ale dvou šikovných pomůcek, které je se vyplatí mít po ruce doma i na výletech.

 

Teleskopický zapalovač SOLO

Využití této novinky od značky SOLO je široké. Výrobce tradičních zápalek tak doplnil produkt, který nastoupí tam, kde zápalka nic nezmůže nebo je její použití neefektivní či přímo nevhodné z důvodu možnosti popálení se. Možná jste to sami zažili nebo viděli jako děti u dospělých členů rodiny, kdy třeba babička zapalovala komplikovaný hořák prastaré karmy. Sirka dovnitř nedosáhla, zapalovač už vůbec ne. Babička měla zlepšovák – vždy si klasickou zápalkou zapálila dřevěnou špejli a s pocitem vítězství přesunula oheň až do útrob karmy.

Podobně se i dnes bojuje při zapalování ohně v krbu nebo v kamnech, když nemáme po ruce krbové zápalky. Nejinak je tomu při zapalování táboráku nebo grilu. Další záludnost se zapalováním skrývají plynové sporáky a vařiče bez piezoelektrického zapalování, ale setkáme se s ní třeba i ve chvíli, kdy chceme doma vykouzlit slavnostní či romantickou atmosféru a zjistíme, že čajovou svíčku uvnitř kalíšku svícnu téměř nelze zapálit. S obyčejnou zápalkou ke knotu nedosáhneme a přitom nám rychle vyhoří k prstům a zapalovač má při náklonu tendenci sežehnout nám ruku.

Teleskopický zapalovač SOLO  Foto: SOLO, oficiální zdroj

 

Velmi snadnou pomoc v těchto chvílích přináší teleskopický zapalovač SOLO. Stačí povytáhnout hořák a oheň dosáhne všude tam, kde ho potřebujeme. Zapalovač je po zasunutí teleskopického hořáku malý, má bezpečnostní pojistku a pohodlně se vejde třeba do malé kapsy batůžku. Čtyři barevná provedení – červená, světle zelená, tmavě zelená a modrá – umožňují výběr dle vlastního vkusu. 

Zapalovače jsou k dostání například v prodejní síti Billa, Tesco, Ahold, Hornbach a UNI HOBBY za cenu od 44,90 Kč.

Teleskopický zapalovač SOLO  Foto: SOLO, oficiální zdroj

 

 

Pěnový čistič pro grily a trouby SOLO

Chvíle po party nebo domácím pečení přináší jednu velkou nepříjemnost – čištění napečených mřížek a dalších součástí grilu nebo interiéru trouby. Abyste si už předem nekazili potěšení ze zábavy a dobrého jídla či se ho dokonce raději nevzdali vzhledem k výhledu na spoustu ztraceného času a energie, máme pro vás další tip od SOLa. Po Pěnovém čističi krbových skel a lampiček přichází na trh s dalším čistícím pomocníkem.

Vysoce účinná pěna zbaví mřížky grilu i trouby či dalších pečící zařízení nejen zbytků pokrmů, ale také nežádoucí mastnoty a sazí, a zároveň je k čištěnému povrchu šetrná. Postup čištění je velmi jednoduchý – stačí pěnu aplikovat na znečištěný povrch, nechat působit (většinou stačí kolem 1 minuty) a poté setřít hadříkem nebo houbičkou. Pokud je povrch velmi silně znečištěn, proces opakujeme. Pěna na sebe naváže veškeré nežádoucí nánosy a výsledkem bude čistá grilovací mřížka.

Pěnový čistič pro grily a trouby SOLO je k dostání například v hypermarketech Albert, Kaufland, Hornbach, Uni Hobby a Baumax za cenu od 79,90 Kč

Pěnový čistič pro grily a trouby SOLO Foto: SOLO, oficiální zdroj 

 

Více o značce SOLO a jejích produktech najdete na www.solo.cz.

 

Zdroj: SOLO

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.