Pomocníci nejen pro silvestrovskou party

Jen pár desítek hodin zbývá do chvíle, kdy si starý a nový rok předají pomyslné žezlo. Pokud se chystáte oslavovat tuto chvíli s rodinou a přáteli doma, budou se vám pro přípravu pohoštění hodit šikovní pomocníci, s nimiž půjde práce rychle od ruky, stejně jako nádobí a doplňky, které sladí sváteční tabuli, ale i malý nábytek, na nějž posadíte spoustu hostů. A samozřejmě budou dobře sloužit i v dalších dnech nového roku.

Sklenice na koktejl Essence od Iittala, cena za pár 899 Kč, k dostání na DesignVille.cz Foto: DesignVille.cz, oficiální zdroj

Sklenice na koktejl Essence od Iittala, cena za pár 899 Kč, k dostání na DesignVille.cz
Foto: DesignVille.cz, oficiální zdroj

 

Důraz na ergonomii, ale i elegantní design by měly být hlavní atributy ručních nástrojů, zasloužíte si je vy i vaše kuchyň. Stolní nádobí pro silvestrovské oslavy pak můžete volit ve výrazných veselých barvách, jak se na oslavu starého i nového roku sluší nebo volit nenápadné, tvarově jednoduché kousky a slavnostní ráz dodat tabuli pomocí typicky silvestrovských ozdob.

Abyste nezůstali uvězněni jen v roli hostitele, ale užili si plně oslavy spolu se svými blízkými, vsaďte na podávání jídel formou rautu – naplňte misky a tácky, ať si každý vybere. Kávu a čaj připravte do termosek nebo dejte na vhodné místo rychlovarnou konvici a pressovač, ať se každý obslouží sám, podle své chuti.

Foto: DesignVille.cz, oficiální zdroj

Foto: DesignVille.cz, oficiální zdroj

 

Má to říz

Designové nože Pure Black značky Stelton jsou ztělesněním vysoké funkčnosti v kombinaci s čistým vzhledem. V nabídce jsou jak univerzální kuchařské nože, tak porcovací a vykošťovací, nože steakové či určené speciálně na krájení zeleniny nebo chleba. Nechybí ani nůž pro asijskou kuchyni, praktická vidlička pro porcování. Do sady patří i plátkovač tvrdého sýra.  Nože se prodávají samostatně nebo v sadách, pořídit si k nim můžete i magnetickou lištu, která zajistí přehledné a přitom úsporné a ještě navíc bezpečné uložení nožů, které se současně netupí jako při uložení s ostatními v zásuvce.

Designové nože Pure Black značky Stelton, prodává Luxurytable.cz Foto: Luxurytable.cz, oficiální zdroj

Designové nože Pure Black značky Stelton, prodává Luxurytable.cz
Foto: Luxurytable.cz, oficiální zdroj

 

 

Kdo maže …

V kuchyni stejně jako na stole má své místo máslenka. Estetická a hygienická nádobka z porcelánu nebo skla se dobře hodí i na margarín nebo třeba pro podávání i uchování pomazánek v ledničce. Pro krájení másla v plátcích je vhodnější máslenka s táckem a poklopem než máslenka ve tvaru vaničky s víčkem.

Máslenka RIG-TIG by Stelton kombinuje porcelán a přírodní bambus prodává Luxurytable.cz Foto: Luxurytable.cz, oficiální zdroj

Máslenka RIG-TIG by Stelton kombinuje porcelán a přírodní bambus
prodává Luxurytable.cz
Foto: Luxurytable.cz, oficiální zdroj

 

 

Životabudič

Ten bude potřeba nejen ráno po probdělé noci, ale i během ní, pokud se chcete udržet ve formě a nepropást, jste-li jinak ranní ptáčata, odbíjení půlnoci a následný ohnivý rej na obloze.

Vždy na stráži bude například novinková, do detailu je promyšlená rychlovarná konvice Emma, která má zároveň funkci termosky. Je vyrobená z nerezové oceli, dřeva a plastu, má vyjímatelný odvápňovací filtr, skrytou topnou spirálu, bezpečnostní vypínač, otočnou desku a dvojitou izolační stěnu.

Jste-li milovníky dobré překapávané kávy, padnete si do oka s kávovou konvici Stelton s filtrem. Vyrobená je z kameniny s atraktivním litinovým efektem a doplněna bambusovým víčkem. V místech, kde konvici přirozeně uchopíte do ruky, má obrubu ze silikonu, který zabrání spálení prstů. Filtr má pouze tři otvory ve spodní části, takže je doba průtoku přirozeně zpomalena. 

Pokud dáváte přednost přípravě tzv. „french press“, která kávě ponechá nejvíce aroma, bude pro vás zajímavý stylový kameninový Push Coffee Maker dánské značky Muuto v tradičním skandinávském designu.

Milovníci čaje si pak kdykoliv během noci i rána mohou dopřát šálek díky čajové termo konvici od Menu.

 

 

A ještě tip navíc

Očekáváte mít víc hostů než máte míst k sezení? Chcete co nejvíce uvolněnou party? Pak doplňte sedací nábytek pohodlnými pufy či zem vystelte měkkými kusovými koberci, ale jen takovými, které se snadno čistí, ideálně je lze vyprat v pračce.

 

Zdroj: Luxurytable.cz, DesignVille.cz, A la Maison

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.