Květy, které nikdy nezvadnou 2

O tom, že jaro je v plném proudu, nás přesvědčí i letmý pohled z okna. A my zatoužíme mít alespoň kousek té květinové nádhery doma, aby nám rozjasnila den. I ten, kdy je sluníčko na paprsky probouzející dobrou náladu skoupé. Není nic snazšího, než si domů pořídit některou z oblíbených jarních hrnkových květin, ať už se jedná o prvosenky, narcisky, hyacinty apod. Jak ale vyzrát nad situací, kdy rostlinám nedokážeme zajistit optimální životní podmínky, tj. dostatek světla a pravidelnou zálivku?

SIA: Orchideje  Foto: SIA/Concept Store Karlín, oficiální zdroj

 

Každá rostlinka potřebuje pro svou existenci, stejně jako každý jiný živý organismus, alespoň základní podmínky. Dnešní životní styl a pracovní nasazení se s péčí o květiny či domácí mazlíčky v přímém kontrastu. Mnohdy i několika denní nepřítomnost pěstování i chov ztěžuje ne-li znemožňuje. Většina květin potřebuje dostatečný osvit, pravidelnou zálivku, čerstvý vzduch. Pak tu máme místa v bytě, kam přirozené světlo dostat nemůžeme a přesto bychom je květinovou výzdobou rádi oživili. Nesmíme zapomenout ani na alergiky, jimž pyl, byť i v malém množství způsobuje zdravotní potíže. Ti uvítají umělou náhražku i řezaných květin.

SIA: Kytice tulipánů Foto: SIA/Concept Store Karlín, oficiální zdroj

Ve všech těchto případech může živé rostliny zastoupit některá z umělých. Samozřejmě vyrobená tak, že vás o její živosti na první, ani na druhý pohled nenapadne pochybovat. Nechcete si přece připadat doma jako v obřadní síni.

Výběr umělých rostlin je dnes skutečně bohatý. Nedávno jsme váím například představili značku SIA, která si právě na jejich ruční výrobě udělala jméno. V levnější variantě se dá vybrat i z nabídky IKEA. V obchodech s bytovými dekoraci jistě také najdete nějakou zdařilou napodobeninu.

Fejka - umělá rostlina karafiát, různé barvy, cena 99 Kč Foto: IKEA, oficiální zdroj

 

Další variantou jsou květy, které neztratí na své kráse nic prakticky po celou věčnost. Jen je třeba brát v úvahu jejich křehkost.

 

Zdroj: Concept Store Karlí,n IKEA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.