Prague Food Festival 2015

Již IX. ročník historicky prvního českého gastronomického festivalu určeného pro širokou veřejnost – Prague Food Festival se uskuteční 29. až 31. 5. 2015 v Královské zahradě Pražského hradu. I letos nabídne pestré a mnohdy i roztodivné degustace, v nichž nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood, které doplní biovína a speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. Čeká vás i netradiční pojetí ukázek gastronomického umu michelinských kuchařů a samozřejmě workshopy.

Prague Food Festival připravuje tradičně netradiční kulinářské záitky: Mi cuit ze skotskeho Label Rouge lososa, jedlá zemina, avokádové pyré Foto: PFF, oficiální zdroj

Prague Food Festival připravuje tradičně netradiční kulinářské záitky: Mi cuit ze skotskeho Label Rouge lososa, jedlá zemina, avokádové pyré
Foto: PFF, oficiální zdroj

 

Ve čtyřech desítkách stánků ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů. Před obavami z nabraných kil se můžete chránit tancem v rytmu Karibiku, a pokud vás jídlo přeci jen zmůže, čeká na vás lážo plážo oddech v Rauch Grand Lehárně.

Kromě kulinárních stálic, jako např. V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles se představí podniky, které se ještě nikdy festivalu neúčastnily. La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister.

Prague Food Festival se bude konat opět na Pražském hradě Foto: PFF, oficiální zdroj

Prague Food Festival se bude konat opět na Pražském hradě
Foto: PFF, oficiální zdroj

 

Zdravá cesta

V tomto programu poznáte vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. V rámci workshopů, cooking show a degustací v Míčovně budete mít možnost ochutnat čerstvé šťávy UGO ošetřené pouze vysokým tlakem, vidět např. michelinského Romana Pauluse, rodinu kuchařů Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho, jak vaří se svou rodinou nebo biokuchařku Hanku Zemanovou jak si váží plevele a kytek v kuchyni. Pokud patříte mezi příznivce sportu bude  pro vás jistě zajímavé otestovat menu “Fotbalových lvíčat”, tedy reprezentantů do 21 let.

 

Víno i voda

Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera. Všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech.

Aquasommelierka Beáta Vlnková představí unikátní Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a minerálních vod vhodných k vínu a pro prémiovou gastronomii

 

Chléb a hry

Staré římské heslo naplní festival beze zbytku. Pod taktovkou italského dvoumichelinského guru Morena Cedroniho se ve stylizovaném Colosseu DeLonghi utkají v gladiátorském kulinárním klání michelinští šéfkuchaři.

Prague Food Festival - koruna Foto: PFF, oficiální zdroj

Praktické informace

Největší gastronomická akce v zemi se koná v Královské zahradě Pražského hradu 29. – 31. 5. 2015. Vstupenky v předprodeji stojí 450Kč, na místě 500Kč.

Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz

 

Zdroj: PFF

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.