„Od pondělí začnu cvičit“ aneb Jak si najít čas na cvičení

Předsevzetí ohledně cvičení si dává, a to i opakovaně mnoho žen, když se rozhodne zhubnout nebo si celkově vylepšit postavu. Pak se ale do cvičení připlete jiný program, a na shazování kil již většina chvilku nenajde. Nejdůležitější proto je, najít si na cvičení správný čas, a ten dodržovat. Správný time management při shazování kil dokáže hotové zázraky. Poradíme vám pár tipů triků, jak si čas na cvičení skutečně najít.

expreska_fitness_pro_zeny_zdroj_foto_expreska

 

Plánovat je důležité

Cvičení si vždy naplánujte týden dopředu. Určete si přesně dny, kdy budete chodit cvičit a napište si je do diáře, stejně jako byste šly na obchodní schůzku.  „Před cvičením si stanovte určité reálné cíle: Chci běhat dvakrát týdně 30 minut. Budu chodit posilovat 2 x týdně. Cvičební cíle typu: chci v plavkách vypadat jako Adriana Lima příliš nefungují. Konkrétní cíle jsou nejlepší motivací,“ říká Olga Jandová cvičební poradkyně fitness sítě EXPRESKA. Při dodržení konkrétního plánu se odměňte, např. si kupte nový kus oblečení nebo si zajděte na masáž.

 

Najděte si vhodné cvičení

Nemusíte trávit každý den hodiny v posilovně. Stačí si najít dvakrát až třikrát do týdne alespoň půlhodinku na aktivitu, která vás baví. Pro ženy je ideální 30 minutový kruhový trénink, během něhož si procvičíte svaly, zpevníte tělo a zrychlíte metabolismus, to znamená, že snadněji spalujete tuky a vaše váha klesá. Je to ideální způsob rychlého hubnutí pro časově vytížené ženy. Druhou možností jsou taneční kroužky. Společný trénink vás bude jistě motivovat.

 

Ve dvou se to lépe táhne

Bojíte se, že nebudete mít dostatečnou motivaci? Začněte cvičit s akční kamarádkou, která, vás do fitness centra dotáhne, i když se vám zrovna nebude chtít. Navzájem se budete motivovat a hodnotit cvičební a tělesné pokroky. Navíc si po cvičení můžete zajít na kávu (samozřejmě bez cukru) a probrat novinky.

 

Hubněte u televize

„Ve čtvrtek jít cvičit nemůžu, dávají můj oblíbený seriál.“ Spojte tedy příjemné s užitečným a gauč nebo křeslo vyměňte za rotoped nebo běžecký pás, a kalorie spalujte u svých oblíbených televizních pořadů. Kromě kardia cvičení můžete před televizí dělat např. dřepy, které jsou ideální na vytvarování nohou a na odstranění celulitidy. Skvělou formou pohybu u televize je také kalanetika, 20 minutové cvičení denně dopomůže ke zpevnění a formování postavy.

 

Ranní ptáče dál doskáče

Pokud máte časově velmi náročné povolání a nejste zrovna „sova“, zkuste si každý den přivstat alespoň o 15-30 minut dříve a ušetřený čas věnovat pouze sobě a zacvičit si. Ranní cvičení má své výhody, protože na 7 hodinu ráno většinou nemáte domluvené žádné obchodní schůzky. A máte tak jistotu, že pokud si naplánujete cvičení na každý den ráno, budete mít většinou čas. Ranní cvičení vás navíc nastartuje a dodá energii do celého dne. „Pokud se rozhodnete cvičit ráno, vyhněte se silovému tréninku jako je posilování s činkami nebo provádění kliků. Vhodná je např. 15 minutová rozcvička nebo jóga,“ říká fitness poradkyně Olga Jandová. Naopak cvičit před spaním není příliš vhodné, protože cvičení má aktivační účinky a mohli byste mít pak problémy s usínáním.

 

-JiP-

Zdroj: Expreska

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.