Czech Design Week Jaro 2017 má své vítěze

Kurátoři Czech Design Weeku Jaro 2017 vyhlásili vítěze ve třech kategoriích. Na Objev roku pasovali studenta Ateliéru skla na pražské VŠUP Davida Černého. Cenu za nejlepší instalaci si odnesla značka Kartoons a Cenu za nejlepší design Best of obdržela česká rodinná firma vyrábějící gramofony-440Audio.

Ceny Czech Design Week Jaro 2017 Foto: CZDW, oficiální zdroj

 

David Černý – Objev roku CZDW Jaro 2017

Student Ateliéru skla na pražské UMPRUM (VŠUP). Ve své tvorbě rád balancuje na pomezí účelového a hravého designu. Nebojí se užití barev a jednoduchého tvarosloví. Je fanouškem postmoderny a uskupení MEMPHIS Milano. Do budoucna ho láká práce se světlem i v podobě neonu.

Ceny Czech Design Week Jaro 2017 - David Černý Foto: CZDW, oficiální zdroj 

 

KartoonsCena za nejlepší instalaci

Mladá česká společnost se zabývá výrobou designového a ekologického nábytku. Na českém trhu působí již 5 let. V současnosti se pod značkou Kartoons skrývají bytové doplňky, nábytek i osvětlení vyráběné, jak název firmy npovídá z kartonu, tedy z tuhého papíru.

Ceny Czech Design Week Jaro 2017 - Kartoons Foto: CZDW, oficiální zdroj

 

 

440AUDIO – Cena za nejlepší design CZDW Jaro 2017

Česká rodinná firma, která ve spolupráci se spolupráci s mistry z různých řemeslných oboreů vyrábí zakázkové gramofony. V designu navrhovaného díla se snaží o návrat k přírodním materiálům a jejich užití jako nosného prvku.

Při návrhu gramofonů  jim jde zejména o jednoduchost, strohost, nenápadnou eleganci, lehkost, vyznění vlastností a potenciálu použitých materiálů, odhalení krásy struktury, barev a kombinací materiálů.

Gramofony firma 440 Audio vyrábí nejen jako zařízení ke zprostředkování kvalitního zvuku, ale i jako dílo, které bude mít v kontextu svého okolí hlubší význam a hodnotu.

Ceny Czech Design Week Jaro 2017 - 440Audio Foto: CZDW, oficiální zdroj

 

 

Více se o přehlídce designu a jednotlivých vystavujících dočtete v předchozím článku.

 

Zdroj: Czech Design Week

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.