Czech Design Week: Zvítežila budoucnost

V neděli 13.11. skončil 2. ročník přehlídky Czech Design Week vyhlášením nejlepší instalace a objevu roku. Designové ocenění získaly futuristické gramofony a světla z recyklovaného kartonu, zvláštního uznání poroty se dočkal pánský návrhář Vladimír Staněk. Obě ceny navrhli designéři Ondřej Lalák a Jan Večerek z VŠUP. 

Ceny Czech Design Week  Autoři: Ondřej Lalák a Jan Večerek z VŠUP v Praze Foto: mareksybal.com/CDW, oficiální zdroj

Ceny Czech Design Week
Autoři: Ondřej Lalák a Jan Večerek z VŠUP v Praze
Foto: mareksybal.com/CDW, oficiální zdroj

 

 

Hlavním bodem nedělního programu bylo předávání ocenění za nejlepší instalaci a objev roku. Jako překvapení pak byla udělena třetí, symbolická cena. O vítězích rozhodovala porota složená z pořadatelů a kurátorů. Nejlepší instalací podle nich byli KARTOONS, světla z recyklovaného kartonu. Objevem roku se staly netradiční gramofony 440 AUDIO.

Ceny Czech Design Week: Nejlepší instalace - KARTOONS  Foto: mareksybal.com/CDW, oficiální zdroj

Ceny Czech Design Week: Nejlepší instalace – KARTOONS
Foto: mareksybal.com/CDW, oficiální zdroj

 

 

„Letošním ročníkem Czech Design Weeku silně rezonovalo téma recyklace a použití odpadních materiálů. Efektní svítidla KARTOONS vyrobená z recyklovaného kartonu jsme si hned oblíbili a věříme, že podobné produkty mají velkou budoucnost a zaslouží si pozornost. Ručně a na zakázku vyráběné gramofony z rodinné dílny 440 AUDIO si Czech Design Weekem odbyly svou premiéru na přehlídkách designu, doposud se jejich tvůrci prezentovali pouze na hudebních veletrzích. Jejich produkty jsou na první pohled výjimečné designem i precizností zpracovaní, hned se také právem setkaly s velkým úspěchem,“ nastínil důvody, které porotu vedly k rozhodnutí o vítězích, Petr Hájek, umělecký ředitel festivalu.

Ceny Czech Design Week: Objev roku - 440 AUDIO Foto: e-Newspeak

Ceny Czech Design Week: Objev roku – 440 AUDIO
Foto: e-Newspeak

 

 

Překvapením večera bylo zvláštní uznání poroty pro Vladimíra Staňka, návrháře pro pánské oddělení Pietro Filipi a také majitele vlastní značky pánského oblečení STINAK a nově také luxusních pánských plavek LASSEVO.

„Vladimír Staněk podle nás hraje ve světě pánské módy důležitou roli a jeho kreativita zahrnující módní přehlídku s jedním modelem přímo v malém výstavním prostoru nás okouzlila. Vzhledem k tomu, že Vladimír byl jedním z kurátorů Czech Design Weeku, rozhodli jsme se, že čestné uznání poroty je ideálním řešením. Napjatě očekáváme jeho další tvorbu,“ uvedl Lukáš Pipek, ředitel festivalu.

Ceny Czech Design Week: Zzvláštní uznání poroty - Vladimír Staněk Foto: mareksybal.com/CDW, oficiální zdroj

Ceny Czech Design Week: Zzvláštní uznání poroty – Vladimír Staněk
Foto: mareksybal.com/CDW, oficiální zdroj

 

 

Více se o přehlídce dočtete v dřívějším našem článku

 

Zdroj: CDW

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.