Svátek ekofarem v Lucerně

Na průběh jubilejního 20. ročníku biojarmarku, který letos organizátoři pojali jako vícežánrový BIOFEST, bude dohlížet český patron, jemuž dal podobu výtvarník David Černý. Nejstarší, prakticky republiková přehlídka bioprodejců proběhne tradičně v pátek 20. září a v sobotu 21. září. Tentokrát ale poprvé v centru Prahy v lukrativních prostorách pasáže a paláce Lucerna na Václavském náměstí.

biofest-2013-v-lucerne_plakat

Přehled závazně přihlášených prodejců slibuje, že v nabídce bude většina vyhledávaných produktů jako je: zelenina, ovoce, džemy, zavařeniny, kozí, ovčí a kravské sýry, čaje, bylinky, koření, sirupy, suchá sáčkovaná produkce, masné produkty od vepřového a hovězího po salámy, škvarky a paštiky, biovíno, burčák, mošty, kváskové pečivo, pekárenské chuťovky, čokoláda, káva, ale i biokosmetika a oblečení z biobavlny, ekoliteratura atd. Na specialitách z biopotravin si bude možné poprvé v historii biojarmarků pochutnat v gastronomické úpravě a to v restauraci Monarchie a v hospodě Lucerna sídlících přímo v pasáži.

Vzhledem k festivalovému pojetí nebude chybět ani doprovodný program v podobě módních přehlídek, bezplatného líčení profesionální vizážistkou, besed, přednášek, ale i hudebních produkcí. Na děti bude čekat dětský koutek

Rovněž zájem ze strany kupujících roste, takže snad můžeme věřit, že to s českým zemědělstvím a skutečně ekologickým přístupem nedopadne jako s koněm svatého Václava, pod nímž se jarmark uskuteční.

Více se dočtete v letáku nebo na stránkách pořadatele, kterým je Liga ekologických alternativ.

biofest2013_vpraze_letak1

biofest2013_vprazeletak2

 

Zdroj: LEA

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.