Pohádky z husího brka

Do projektu Pohádky z husího brka se aktivně zapojily známé tváře českého showbyznysu. Ba přímo jsou jeho hlavními aktéry, neboť na chvíli vyměnily své herecké, pěvecké, moderátorské ambice za spisovatelské a vymyslely i vlastní rukou napsaly pohádku do stejnojmenné knížky, která poslouží dobré věci.

foceni-divoke-husy

 

Originál knihy bude vydražen ve středu 23. října v prostorách hotelu Panorama a výtěžek poputuje na konto občanského sdružení Klub nemocných cystickou fibrózou. Zisk z prodeje limitované edice 100 kusů bude určen na podporu činnosti Nadace Divoké husy, jejíž činnost je zaměřena na nestátní neziskové organizace, které pečují o osoby v sociální a zdravotní nouzi. Způsob podpory je naprosto jedinečný v tom, že Nadace Divoké husy zdvojnásobuje výtěžky benefičních akcí. Motivuje tedy žadatele k tomu, aby uspořádali  benefiční akci a její výtěžek pak Nadace zdvojnásobí.

 

Focení autorů Pohádek z husího brka

Každá takováto prospěšná akce potřebuje mediální podporu, aby se dovědělo o ní, a zejména o těch, pro které byla připravena, veřejnost dověděla a mohla se rozhodnout, zda chce také nějakým způsobem pomoci. Z toho důvodu proběhlo v pondělí 26. srpna fotografování osobností, které do knížky přispěly. Aby byly fotografie přitažlivější stylizovaly se do postav spisovatelů z dob minulých. Představili se tak např. Jan Přeučil, Eva Hrušková, Hanka Kynychová, David Smoljak, Michaela Dolinová, Štěpánka Duchková, Nela Boudová, Tomáš Valík, Tereza Herz Pokorná, Jiří Zbořil, Marcela Březinová, Renata Drössler, Kamila Špráchalová a Petra Špindlerová. Autorkou snímků je přední česká fotografka Lenka Hatašová.

 

 

Zdroj: Nadace Divoké husy

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.