Koncept panasijské restaurace v Kyjevě zaujme útulným minimalismem

Úchvatný interiér v paletě zemitých odstínů přivítá hosty nově otevřené panasijské restaurace EAST, která se nachází v historickém centru ukrajinského Kyjeva. Z ruchu centra ukrajinského hlavního města vstoupíte do moderního prostředí, vizuálně spojujícího hlavní přírodní prvky Východu – kámen, dřevo, vodu, oheň a kov.

Restaurace EAST v Kyjevě Foto: Andrey Avdeenko/RAKO, oficiální zdroj

Restaurace EAST v Kyjevě
Foto: Andrey Avdeenko/RAKO, oficiální zdroj

 

Na ploše přibližně 400 m2, kde dnes najdete novou restauraci EAST, byla dříve srbská rybí restaurace Porto Maltese známá svou kvalitou jídel a profesionálním personálem. Byla dokonce nejlepší rybí restaurací v hlavním městě. Poté, co si majitel zvolil panasijský směr, rozhodl se změnit nejen kuchyň, ale také interiér.

 

Z východu ještě víc na východ

Interiéry navržené kyjevským studiem YOD Design Studio spojuje minimalismus a nekonvenční použití materiálů, dekorací a originálních technik v interiérovém designu. Cílem studia bylo vytvořit kosmopolitní místo, které není vázáno k žádné konkrétní oblasti. Koncepce panasijské restaurace vychází z východních filosofií, které spojují různé země a kultury

interiér je založen na několika jasných detailech, jako jsou desky stolů z masivního materiálu z palmového dubu. Strom sám o sobě je tak jedinečný a originální, že to byl ve skutečnosti hlavní důvod, proč zvolit tak striktní a diskrétní formát designu. Při práci s omezeným počtem materiálů využívali designéři kontrast a hmatové vjemy. I proto se na stropě objevila vedle industriálních svítidel i jedinečná plstěná svítidla ve tvaru kamenů, s nimiž kontrastuje rezavé obložení interiéru.

Restaurace EAST v Kyjevě Foto: Andrey Avdeenko/RAKO, oficiální zdroj

Restaurace EAST v Kyjevě
Foto: Andrey Avdeenko/RAKO, oficiální zdroj

 

Podlahu připomínající udusanou tvoří velkoformátové dlaždice ze série Clay s jemným matným reliéfem, které si designéři vybrali u české značky RAKO.

Další dlaždice RAKO, které pro změnu věrně imitují kámen, se uplatnily na podlahách a stěnách toalet. Na dlaždicích v sérii Random byl se kamenný design objevil díky digitálního tisku. Oproti kameni se samozřejmě na tak exponovaném místě daleko lépe uplatní velmi snadno udržovatelná, a tím i mnohem hygieničtější keramika.

V interiéru toalet tvoří dlaždice série Random pozadí prvku vody. Když totiž host vchází do místnosti před toaletou, uvidí pod neobvyklým zrcadlem připomínajícím přívěsek hned tři žlábky v různé výšce. Když ruce přiblíží k čidlu, voda začne pomalu proudit až je svedena nad originální umyvadlo. Taková řešení mají svůj účel: V průběhu několika vteřin, než se voda dostane k poslední stružce, návštěvníci nečekají pouze na vodu, ale mohou ocenit detaily, které potěší a zanechají značný dojem.

Restaurace EAST v Kyjevě - detail toalety Foto: Andrey Avdeenko/RAKO, oficiální zdroj

Restaurace EAST v Kyjevě – detail toalety
Foto: Andrey Avdeenko/RAKO, oficiální zdroj

 

 

YOD Design Studio

Bylo založeno v Kyjevě v roce 2004. Studio pracuje v moderním stylu a specializuje se především na komerční objekty v sektoru pohostinství: hotely, restaurace, kavárny a bary. Více informací o studiu najdete na jeho webových stránkách.

 

Zdroj: RAKO, EAST

Foto restaurace EAST: Andrey Avdeenko

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.