Jednu kávu do skla

O tom, že jedině správně zvolená sklenka plně rozvine buket vína či ušlechtilých destilátů, není třeba nikoho poučovat. Podobný účinek však vyvolá správná velikost a tvar sklenice i v případě kvalitních druhů kávy.

Degustační sklenka z kolekce Reveal Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Znalostí složitých vztahů mezi terroirem a odrůdou je základem i pro vznik kávy Grand Cru od Nespressa, jehož odborníci se spojili s mistry skláři z Riedelu, kteří zase rozumí komplexní roli, kterou hraje velikost a tvar skleničky při vychutnávání dobrého vína. Společnými silami pak vytvořili dvě degustační sklenice, aby tak ještě více vynikla esence a maximalizoval se požitek z exkluzivní kávy.
Průhlednost degustační skleničky z kvalitního křišťálu přispívá k okouzlujícímu pohledu na kávu.

Degustační sklenka Intense z kolekce Reveal Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Degustační sklenka Intense z kolekce Reveal
Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Všechny šálky na kávu od společnosti Nespresso jsou navrženy tak, aby zvyšovaly potěšení z aromat káv Grands Crus. S touto novou skleničkou postoupilo Nespresso o krok dál. Šestnáct sommelierů testovalo sklenice z kolekce Reveal, a zkoušky prokázaly, že zážitek z kávy se skutečně dostal na novou úroveň. Sklenička Intense zvýšila celkovou intenzitu vůně a chuti, zatímco sklenička Mild rozvíjela čerstvost, kyselost a lehkost kávy i jemnost aromat. Rovněž vylepšila vnímání hladkosti a sladkosti kávy.

 

Kolekce Reveal Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Kolekce Reveal
Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Kolekce Reveal je dostupná od 27. října v sadě dvou skleniček Intense či Mild od 850 Kč.

 

Zdroj: Nespresso

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.