WEAR IT – MOVE IT!: Módní přehlídka v režii Baletu Národního divadla

Úlohy modelky či modelu se už mnohokrát zhostily známé osobnosti z nejrůznějších odvětví showbyznysu. Rozpohybovaná módní přehlídka v podání primabalerin a sólistů baletu Národního divadla ovšem není akcí, která je k vidění každý den. Je to celkem škoda, protože taneční průprava, u baletek navíc velmi štíhlá linie je k takové alternativní činnosti přímo předurčují. Přehlídkovým molem, na němž se představí, bude prostor NG Myslbek na pražských Příkopech a to v sobotu 8. listopadu od 17 hodin.  Zároveň s přehlídkou o víkendu skončí i výstava hereckých kostýmů Národního divadla, která zde již druhý týden běží.

Módní přehlídka se sólisty Baletu Národního divadla Foto: NG Myslbek, oficiální zdroj

Přehlídka WEAR IT – MOVE IT! prostoupí celý prostor NG Myslbek, sólistka Baletu ND a choreografka Zuzana Šimáková, která se na její realizaci podílí, zapojí i eskalátory. Václav Laušman nechá členy Baletu předvést se na moderní hudbu. O tom, že jim vlohy pro modeling rozhodně nechybí, se může přesvědčit každý, kdo navštíví webové stránky Národního divadla, aby se prostřednictvím působivých fotografií seznámil z baletním souborem.

Kulisu módní přehlídky dokreslí výstava oblečení, které však v okolních obchodech nenajdete. Od 22. října si totiž návštěvníci mohou přímo v pasáži Myslbek prohlédnout výstavu hereckých kostýmů Národního divadla. Ty připomenou postavy Cyrana a Roxany, královny Alžběty a hraběte z Essexu a dalších včetně dětských kostýmů. „NG Myslbek spolupracuje s několika kulturními institucemi včetně Národního divadla a v kulturním duchu se nesou také akce, které v pasáži můžete navštívit,“ řekla k dlouhodobějšímu konceptu pasáže manažerka Karolína Prýmková.

Výstava kostýmů Národního divadla Foto: NG Myslbek, oficiální zdroj

Zdroj: NG Myslbek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.