Perú Secreto: Limitovaná edice kávy Nespresso s vůní tajuplných dálek

Limitovaná edice Pure Origin Grand Cru přináší unikátní kávu pocházející z farem ukrytých mezi velkolepými svahy And v samém srdci Peru. Káva Perú Secreto obohatí na několik týdnů řadu Pure Origin Grands Crus, kterou tvoří kapsle Indriya from India, Rosabaya de Colombia, Dulsão do Brasil a Bukeela ka Ethiopia.

Nespresso Káva Perú Secreto  Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Pro řadu Pure Origin vybrali experti značky Nespresso několik kultovních zemí pěstujících kávu. Každá z těchto káv pochází z jediné země původu a odráží její jedinečný charakter. Za zrnky do limitované edice Perú Secreto se vydali do samého nitra centrálních And, kde objevili neobyčejné kávové třešně na odlehlých farmách. Díky souhře několika faktorů zde roste jedna z nejlepších peruánských káv. Za prvé příznivé podnebí se střídáním období dešťů a sucha vytváří ideální podmínky pro pěstování kávy. Za druhé se v nadmořské výšce téměř 1 500 metrů půdě dostává optimálního množství slunečního svitu. A konečně za třetí, místní zemědělci mají velmi blízký vztah ke své půdě, a to jim umožňuje vytěžit z ní maximum. A tato dokonalá alchymie je tajemstvím Perú Secreto.  

Kávu Perú Secreto poznáte podle modrých kapslí Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Kávu Perú Secreto poznáte podle modrých kapslí
Foto: Nespresso, oficiální zdroj

 

Slovy odborníka

Perú Secreto je intenzivní, zaoblené a vyvážené espresso s tóny pražení a kakaa. S intenzitou 8 je toto komplexní a delikátní Pure Origin ideální pro kombinaci s mlékem, čímž získá zaoblenější a krémovější profil a do popředí vystoupí nasládlé tóny “flambovaného banánu”. Hedvábně jemná textura a příjemná, dlouhotrvající dochuť završí vaši pouť do dalekých peruánských And.

Výběr netradičních receptur vycházejících z této limitované edice bude po uvedení kávy na trh k dispozici na www.nespresso.com/peru-secreto/recipes.

Kávu Perú Secreto mohou obohatit ještě netradiční receptury Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Kávu Perú Secreto mohou obohatit ještě netradiční receptury
Foto: Nespresso, oficiální zdroj

 

Božské balení

Design balení kávových kapslí Perú Secreto připomíná “kámen”, tedy místo, kde káva roste: velkolepé pohoří And. Krabičku zdobí zlatá kresba hlavního inckého božstva -stvořitele či zakladatele říše zvaného Apu Kon-Tiki Virakoča, jako symbol všudypřítomného dědictví, které tato starověká civilizace v zemi zanechala. Jasně modrá barva kapsle evokuje přírodu a mikroklima, které vytváří podmínky k pěstování vysoce kvalitní kávy.  

Balení kávy Perú Secreto je vpravdě božské Foto: Nespresso, oficiální zdroj

Balení kávy
Perú Secreto je vpravdě božské
Foto: Nespresso, oficiální zdroj

 

 

Kam za chutí

Limitovaná edice Perú Secreto bude uvedena na trh 18. května 2015 a pouze na omezenou dobu. Chuťový poklad hledejte v Nespresso Boutiques, na bezplatné lince 800 26 33 33 nebo na www.nespresso.com.

 

 

Zdroj: Nespresso

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.