Hudební a divadelní Sedmihorské léto startuje 30. června

Do začátku osmého ročníku hudebního a divadelního Sedmihorského léta zbývá už jen pár týdnů. I letos se v jedenácti samostatných termínech  budou střídat herecké hvězdy s hudebními. Na příznivce divadla čekají v rámci celoletního festivalu celkem čtyři představení. Vždy se jedná o situační komedie od předních autorů i režisérů, v se představují známé tváře české divadelní scény. Sedmihorské léto ostatně odstartuje 30. června právě divadlem – komedií Miláček Anna. Hudební akce namíchali pořadatelé i letos tak, aby si žánrově i věkem našel každý to své. Co koncert, to ojedinělá událost. Největší hudební osobnosti, která vystoupí v rámci Sedmihorského léta je bezesporu Pavel Šporcl, který vystoupí s veleúspěšným představením Bacha na Šporcla II.

Pavel Šporcl vystoupil v rámci Sedmihorského léta již v roce 2015 se svým projektem Gipsy Way Ensemble, nyní s veleúspěšným projektem Bacha na Šporcla II Foto: ©Jitka Maděrová/Sedmihorské léto, oficiální zdroj

Pavel Šporcl vystoupil v rámci Sedmihorského léta již v roce 2015 se svým projektem Gipsy Way Ensemble, nyní s veleúspěšným projektem Bacha na Šporcla II
Foto: ©Jitka Maděrová/Sedmihorské léto, oficiální zdroj

 

 

Nabídka plná hudby

Houslový virtuóz světového renomé, Pavel Šporcl vystoupí v doprovodu Collegia českých filharmoniků s barokním koncertem pro housle, smyčce a basso continuo J. S. Bacha, představí i svůj nejnovější počin – virtuózní variace pro sólové housle skladby „Kde domov můj“.

Koncert v atmosférou nabitém prostředí odehraje také skupina Hradišťan v čele s Jiřím Pavlicou, kapela Čechomor, své příznivce potěší jistě i Marie Rottrová se skupinou Neřež. Se zahraničním hostem, Paddym Kellym si fanoušci zavzpomínají na legendární skupinu Kelly Family. Kromě největší hity z éry Kelly Family interpret představí i své nejnovější album.

V rámci festivalu Happy Faces Festival se posluchači setkají s Alžbětou Kolečkářovou, Public Relations a Vlastou Horváthem.

 

 

Bude se i slavit

Každý rok se na Sedmihorském létě najde nějaký oslavenec. Ani v roce 2017 tomu nebude jinak. Top kapela z folkrockové scény – AG FLEK – oslaví na koncertě v Sedmihorkách u Turnova těžko uvěřitelných 40 let na scéně. Jedinečnou událost by si neměl nechat ujít žádný fanoušek tohoto žánru. Kromě oslav se ale letos návštěvníci dočkají také speciálního programu připraveného jen pro Sedmihorské léto. Václava Neckáře dopravodí tradičně kapela Bacily, k níž se přidá smyčcový kvartet. Koncert s neobvyklými aranžemi bude pro fanoušky legendy české pop music letním zážitkem.

 

 

Divadelní lahůdky

Sedmihorské léto opět vybíralo divadelní tituly s náležitou pečlivostí tak, aby se divák pobavil, odpočinul si a především se zasmál. O tuto pohodu se letos postarají dvě desítky herců. Těšit se můžete na Lukáše Vaculíka, Lindu Rybovou, Martinu Hudečkovou, Sašu Rašilova, Josefa Cardu, Václava Vydru, Rudolfa Hrušínského, Jana Šťastného, Mahulenu Bočanovou, Vlastu Žehrovou, Zbyška Pantůčka, Davida Prachaře a mnoho dalších. Čtyři situační komedie – Miláček Anna, Hvězdné Manýry, Nebyla to pátá, byla to devátá a Rukojmí bez rizika jsou podle organizátorů festivalu zaručenou dávkou pro krásnější léto.

Miláček Anna, situační komedie Marca Camolettiho v režii Zdeňka Tyce, která zahájí letošní ročník hudebního a divdelního festivlu Sedmihorské léto, vypráví příběh o tom, že není šikovné přivést si domů milence ve chvíli, kdy má manžel v ložnici svou přítelkyni. ntabene blbou blondýnu. Naštěstí mají pohotovou hospodyni Annu. Tu si střihne s rozšafností Martina Hudečková, dcera slavného režiséra Národního divadla Václava Hudečka, po němž bezesporu zdědila svůj talent. Nenechte si představení ujít, nechte se pobavit a překvapit jak vše dopadne a zároveň příjemně odstartujte prázdniny ve vybrané herecké společnosti.

 

 

Kompletní program festivalu

30. 6. – MILÁČEK ANNA – divadelní představení
  6. 7. – HVĚZDNÉ MANÝRY – divadelní představení
13. 7. – PAVEL ŠPORCL – BACHA NA ŠPORCLA II
20. 7. – NEBYLA TO PÁTÁ, BYLA TO DEVÁTÁ – div. představení
27. 7. – VÁCLAV NECKÁŘ & BACILY se smyčcovým kvartetem
   1.8. –  AG FLEK – 40 LET NA SCÉNĚ, speciální host: ZHASNI
  3. 8. – HRADIŠŤAN & JIŘÍ PAVLICA
17. 8. – MARIE ROTTROVÁ & NEŘEŽ
19. 8. – PADDY KELLY (frontman KELLY FAMILY) & HAPPY FACES FESTIVAL
24. 8. – RUKOJMÍ BEZ RIZIKA – divadelní představení
31. 8. – ČECHOMOR

 

Sedmihorské léto Foto: ©Jitka Maděrová/Sedmihorské léto, oficiální zdroj

 

Více informací a vstupenky na www.sedmihorskeleto.cz, aktuality najdete na facebooku festivalu

 

 

Zdroj: Sedmihorské léto

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.