Sedmihorské léto finalizuje

Letošní hudební a divadelní Sedmihorské léto ještě čeká poslední akce, ale už nyní lze zabilancovat a jednoduše zhodnotit slovy: „že se opět povedlo“. Tečka za aktuálním ročníkem festivalu, která bude patřit příznivcům lidové písně, se odehraje v pro tento festival netradičním čase i dni – v neděli 28. srpna od 17.30 hod., a bude jí koncert kapely Veselá Trojka.

Sedmihorské léto 2016 Oficiální zdroj: Sedmihorské léto 

 

Předposlední akcí Sedmihorského léta bylo one man show Vysavač. Bob Klepl s neskutečnou energií vydržel téměř dvě hodiny herecké smršti na pódiu, kdy bavil publikum, komunikoval a pracoval s ním. Po vystoupení si velmi pochvaloval celkovou atmosféru.

Sedmihorské léto 2016: Bob Klepl - Vysavač Foto: Jitka Maděrová/Sedmihorské léto, oficiální zdroj

Sedmihorské léto 2016: Bob Klepl – Vysavač
Foto: Jitka Maděrová/Sedmihorské léto, oficiální zdroj

 

 

V rámci Sedmihorského léta letos ukázalo svůj talent i mnoho dalších známých osobností z hudební a herecké branže. Jedenáct samostatných akcí od června do srpna slavnostně otevřel koncert britské legendy Smokie, poté následovaly legendy české. Například Ondřej Havelka se svými Melody Makers oslavil 20 let na hudební scéně, Aneta Langerová si zvolila Sedmihorské léto jako jedinou zastávku v širokém regionu v rámci turné Na Radosti 2016, Marta Kubišová vystoupila se svým Posledním recitálem a tak bylo její sedmihorské vystoupení pro mnoho diváků poslední možností, jak tuto „velkou“ ženu naposledy zažít v roli zpěvačky, Jan Nedvěd v Sedmihorkách oslavil 50 let na scéně.

Kromě dalších krásných koncertů byla na programu také divadelní představení. A to především komedie s hvězdným obsazením. Ve spojení chytrých a inteligentních divadelních her a osobností jako Ondřej Vetchý, Miroslav Etzler, Vanda Hybnerová, Sabina Laurinová, Martina Hudečková, Jaromír Dulava a mnohých dalších, šlo o nezapomenutelné zážitky plné smíchu a dobré nálady. To vše podrženo unikátní atmosférou areálu Sedmihorského léta.

Poslední letošní akce hudebního a divadelního Sedmihorského léta – již zmiňovaný koncert Veselé Trojky Pavla Kršky, která zahraje na notu především milovníkům lidové písně.

Veselá Trojka - plakát Oficiální zdroj: Sedmihorské léto 

 

 

Zažít festival jinak

Sedmihorské léto každý rok chystá něco nového. Pro svůj letošní – sedmý – ročník si připravilo například možnost ubytování v apartmánu Sedmihorského léta přímo v areálu festivalu. Příznivci festivalu a jednotlivých vystupujících osobností si tak po celé léto mohli užít akci trochu jinak. Od příprav až po atmosféru koncertu a zároveň zažít „svou hvězdu“ i mimo podium a v jiné pozici. Informace o festivalu na www.sedmihorskeleto.cz. Vstupenky na koncert Veselé Trojky jsou k dostání na www.evstupenka.cz.

 

 

Zdroj: Sedmihorské léto

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.