Zavírání Vánoc

Se stále zrychlujícím se tempem utíkají i hezké chvíle ještě rychleji. Nejinak je tomu s vánočními svátky a prázdninami. I když domov ještě stále může krášlit výzdoba včetně stromečku, oficiálně nám ty letošní dávají vale. Tradiční a oblíbená akce se Třemi králi, Svatou rodinou a živými velbloudy na Chvalském zámku ale může kouzlo nejkrásnějších svátků naopak ještě na chvíli přivolat. Stane se tak tuto neděli, tedy 5. ledna.

zavirani-2014

Po 14. hodině se průvod Tří králů doprovázených velbloudy vydá přes venkovní Chvalskou tvrz na Chvalský zámek, kde se v zámecké kočárovně Tři králové pokloní Svaté rodině. Velbloudi na ně budou čekat na nádvoří, kde se s těmito impozantními koráby pouště s nevyzpytatelně šibalským pohledem můžete seznámit a také si naposledy o tomto vánočním čase poslechnout vánoční písně.

Předpokládaný časový harmonogram:

14 – 16 hod. – Živý betlém v kočárovně

14 – 14,25 hod. – Zpěv vánočních koled a písní na nádvoří zámku

14,15 – 14,25 hod. – Průvod Tří králů s velbloudy od stodoly na Chvalský zámek

14,25 hod. – Klanění Tří králů svaté rodině

15,20 hod. – Rozloučení Tří králů a odchod královského průvodu spojeného s požehnáním domu

 

A ještě něco navíc

A když už budete v zámeckých prostorách, zajděte i da další tématicky příbuznou výstavu Vánoční království aneb Dřevořezby českých panovníků a tradiční betlémy. Potěšit se můžete také půvabnými naivními obrázky při Nahlédnutí do ráje Emmy a Barbory Srncových, které končí již 12.1.

 

Adresa

Chvalský zámek, Na Chvalské tvrzi 857, Praha 9 – Horní Počernice

 

Zdroj: Chvalský zámek

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.