Vánoční výstava aneb Putování s ovečkou

Až do neděle 4. 1. 2015 můžete své ratolesti zabavit rozsáhlou vánoční výstavou rozprostřenou ve všech prostorách Chvalského zámku, v níž děti i dospělí putují vánočním příběhem odehrávajícím se v kulisách v životní velikosti, které cestě za Ježíškem dodávají na autenticitě a děti vtahují ještě více do pohádkového putování.

  Vanocni vystava_putovani s oveckou_3

Výprava zázračným světem andělů za tajemstvím Vánoc až do města Betléma v doprovodu ovečky a holčičky Alžbětky začíná v tajemném zámeckém sklepení  Výstava je inspirovaná knihou Vánoční mystérium, kterou ilustroval slovenský výtvarník Vladimír Král a jistě se vám bude líbit, že se stanete přímo součástí této cesty. Děti si navíc vyzkouší svou zručnost ve výtvarné dílně a ty větší i schopnost porozumět slovensky psaným textům. Výstavu do Chvalského zámku zapůjčil mezinárodní dům umění pro děti BIBIANA z Bratislavy.

Vánoční výstava aneb Putování s ovečkou Foto: Školský servis, Chvalský zámek, oficiální zdroj

V prvním patře zámku poté spatříte rozsáhlý keramický betlém a krásné prostorové knihy prestižního ilustrátora Vojtěcha Kubašty, který ilustroval i knihy Medvídek Pú, Cvrček a mravenci a pracoval pro studio Walt Disney. Pro děti je i zde připravena výtvarná dílna.

Keramický betlém či vlastně celé město tu vzniká v šikovných rukách dospěláků z keramického ateliéru Čáry Máry hornopočernického RC MUM pod vedením paní Míly Marešové.

A co je pro vánoční atmosféru nenahraditelné, celý zámek je prosycen kouzelnou vůní vánočních stromečků.

Vánoční výstava aneb Putování s ovečkou Foto: Školský servis, Chvalský zámek, oficiální zdroj

 

Kdy na výstavu zajít

Výstava probíhá ve Chvalském zámku, Na Chvalské tvrzi 957, Praha 9-Horní Počernice do 4. 1. 2015, denně od 9 do 17 hodin. Zavřeno bude pouze 25. 12., 26. 12., 31. 12. a 1. 1. 2015.

Další informace o akcích najdete na www.chvalskyzamek.cz

 Vánoční výstava aneb Putování s ovečkou Foto: Školský servis, Chvalský zámek, oficiální zdroj

 

Nenechte si ujít doprovodný program

14. 12. Pohádková neděle s princeznou Koloběžkou I. a vánočními tradicemi

24. 12. od 14 do 16 hod. Živý betlém 

4. 1. 2015 od 14 do 16 hod. Zavírání Vánoc se Třemi králi a živými velbloudy 


Plakát Vánoční výstavy aneb Putování s ovečkou Foto: Chvalský zámek, oficiální zdroj

 

Zdroj: Chvalský zámek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.