Inspirace přírodou: Ručně vyráběné samoostřící nože Fissler

Při vývoji nových nožů Bionic se značka Fissler nechala inspirovat Říší zvířat. Matce přírodě nakoukla pod prsty a vytvořila inovativní řadu nožů, které zůstávají vždy ostré, aniž by je bylo nutné brousit. Stačilo se pozorně podívat „na zoubky“ bobrům, které se nikdy neopotřebují, přestože s jejich pomocí dokáží kácet stromy.

luxurytable_bionic-nuz-santoku-18-cm-fissler-cena-10-150-kc

 

Jednoduchý princip – nadstandardní výsledek

Zuby bobrů jsou, stejně jako nové nože Bionic, složeny z dvou odlišných materiálů. Jedním z nich je měkčí dentin, který je obalen extrémně tvrdým smaltem. Tyto dva materiály se opotřebovávají na odlišných úrovních, což zaručuje vždy ostrou hranu. Značka Fissler s pomocí patentované technologie tento princip pro nové bionické nože ještě vylepšila. Stejně jako ostatní nože Fissler mají i tyto čepel vyrobenu z vysoce kvalitní chrom-molybdenové vanadiové oceli. Na jedné straně mají navíc další potah. Ten se skládá ze speciální látky, která je prakticky stejně tvrdá jako diamant. Při používání se pak nůž z nerezavějící oceli v kombinaci s tímto povlakem chová velice podobně jako bobří zub. Zůstává ostrý aniž by potřeboval brousit.

 

Limitovaná edice Bionic

Nože Fissler jsou vyráběny ručně v Německu, mají nejvyšší možnou ochranu proti korozi, záruka na ostří je 20 let. V nabídce jsou ve dvou provedeních, a to jako kuchařský nůž pro každou příležitost – na krájení bylinek, ryb, masa či zeleniny a jako „Santoku“ asijský nůž s velkým ostřím pro pohodlné krájení zeleniny, ryb a masa. Stojí 10.150 Kč a k zakoupení jsou buď e-shopu Luxurytable.cz. nebo v pražském obchodě Villeroy & Boch v OD Kotva.

 

Zdroj: Luxury table

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.