První módní přehlídka návrhářky Petry Kociánové a křest knihy 50 odstínů růžové

Ve středu 28. 1. 2015 v Galerii Smečky byla jedinečná příležitost vidět první módní přehlídku návrhářky Petry Kociánové. Přední české modelky předváděly překrásné večerní šaty, které sklízely úspěchy a potlesky diváků.

Módní přehlídka návrhářky Petry Kociánové, zleva: Taťána Makarenko, Eliška Bučková, Linda Kobosilova, návrhářka Petra Kocianová,  Nele Prášilová, Andrea Kolářová a Kateřina Prušová Foto: Aspen PR, oficiální zdroj

Módní přehlídka návrhářky Petry Kociánové, zleva: Taťána Makarenko, Eliška Bučková, Linda Kobosilova, návrhářka Petra Kocianová, Nele Prášilová, Andrea Kolářová a Kateřina Prušová
Foto: Aspen PR, oficiální zdroj

 

Převážná většina modelů se skládala z dlouhých šatů až na zem, avšak našly se mezi nimi i kratší ke kolenům. Každý model byl vždy něčím zajímavý a jedinečný, ať už to byly lesklé flitry, kterými byly pošité celé šaty nebo splývavá sukně s velmi zajímavým a nápadným vrškem. Většinu jednodušších modelů by si mohla vzít každá dáma, která chce zazářit, na ty kreativnější by musela mít dotyčná odvahu, ale zcela jistě by upoutala pozornost. Barevná škála večerních šatů byla rozmanitá. Mohli jsme zde vidět klasickou černou, ale i smyslně rudou, béžovou nebo nevinně bílou.

 

Nejvíce mě zaujaly poslední šaty, které předváděla Eliška Bučková. Byla to bílá róba, kterou bych se nebála si vzít ani na svou svatbu. Nebyly to ale žádné ,,šlehačky‘‘, které můžeme vidět ve většině českých salónů, ale krásně lehké a nadýchané šaty. Na přehlídce jste zde mohli vidět již zmíněnou Elišku Bučkovou, dále Kateřinu Průšovou nebo Andreu Kolářovou. Všechny dívky ladně procházely po improvizovaném pódiu kolem diváků, kde na ně všude dopadaly blesky z fotoaparátů. Celou atmosféru přehlídky utvářela dobře vybraná hudba a doprovodný komentář modelů.

 

Knihou proti šedi

Součástí módní přehlídky byl křest a představení knihy 50 odstínů růžové od autorky Šárky Zmatlíkové. Jako první si vzal slovo vydavatel Dr. Juraj Himal, který také vymyslel název knihy. Je prý odvozen od trilogie 50 odstínů šedi a růžovou barvu zvolil proto, že v životě nic není šedé. Také krátce popovídal o autorce, jak na něj zapůsobila a o jejich spolupráci. Následně se slova ujala kamarádka autorky, Lucie Schejbalová, která přečetla úryvek z knihy a povídala o jejím vzniku. Poté přišel na řadu samotný křest, na kterém se mimo již zmiňovaných osob podílely i známé osobnosti – Michaela Dolinová, Michaela Kuklová, Miroslav Šimůnek a samozřejmě Petra Kociánová, která celý křest umožnila.

 

Potěšení nejen pro oči

Pro hosty bylo připraveno občerstvení v podobách krekrů, vína, šampaňského a samozřejmě nealkoholického pití. Atmosféra v Galerii byla uvolněná a přátelská. Obsluha zde byla velmi milá a ochotná. Byl zde dostatek stolků, u kterých si mohli hosté v klidu popovídat a navázat nové známosti.

 

 

Michaela Blaškovičová

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.