Speciál stavba: „Dýchající“ střecha zajistí celoročně příjemné a zdravé klima

Kazí vám sen o půdní vestavbě obava ze sauny, v níž by se prostor pod střechou v létě z největší pravděpodobností proměnil? Jedním z řešení, jak tomuto problému při výstavbě domu i rekonstrukci předejít, je „dýchající“ zateplení střechy.

Zateplení střechy nadkrokevní izolací formou izolačních desek z fenolické pěny zajistí zdravé klima a zároveň neubere nic ze světlé výšky půdního prostoru Foto: HPI-CZ, oficiální zdroj

Zateplení střechy nadkrokevní izolací formou izolačních desek z fenolické pěny zajistí zdravé klima a zároveň neubere nic ze světlé výšky půdního prostoru
Foto: HPI-CZ, oficiální zdroj

 

Pokud nemluvíme o pasivních, případně nízkoenergetických rodinných domech, je střecha klasického rodinného domu hned po obvodových stěnách a oknech místem největšího úniku tepla. Vyplatí se proto popřemýšlet nad jejím efektivním zateplením. V porovnání s běžně používanými nadkrokevními izolacemi nabízí větší komfort desky z fenolické pěny. Výborných izolačních schopností a současně velice dobré paropropustnosti přitom dosahují při mnohem menší tloušťce, než je tomu u izolace z tvrzené polyuretanové pěny.

 

Systém THERMO-LINE

Vsadit můžete například na nadkrokevní izolaci z fenolické pěny ze systému THERMO-LINE společnosti HPI-CZ. Díky speciální vrstvené skladbě mohou i přes izolaci vodní páry ze střešní konstrukce volně odcházet, čímž brání vzniku plísní. Zároveň ale v zimě udrží teplo uvnitř domu a v létě naopak brání přehřátí interiéru. Zajistí tak celoročně zdravé klima i tepelnou pohodu. Izolace je zcela ekologická, navíc dle vyjádření výrobce disponuje mimořádnými protipožárními vlastnostmi a výborně chrání před hlukem.

Menší tloušťka izolačních desek umožňuje využití systému při efektivním doteplování střech dvojdomků nebo řadových domů, kde by opticky velké zvýšení střechy volbu nadkrokevní izolace vylučovalo. V případě rekonstrukcí patří svými parametry kombinace stávajícího zateplení z minerální vaty s dodatečnou izolací nadkrokevním systémem THERMO-LINE k nejúčinnějším současným řešením zateplení střechy.

Realizace zateplení střechy deskami z fenolicé ze systému THERMO-LINE Foto: HPI-CZ, oficiální zdroj

Realizace zateplení střechy deskami z fenolicé ze systému THERMO-LINE
Foto: HPI-CZ, oficiální zdroj

 

Osvědčený systém

Kromě desek z fenolické pěny zahrnuje systém THERMO-LINE řadu dalších výrobků, například parobrzdnou fólii s regulační funkcí, komprimační pásky, napojovací pásy, tmely, systémové šrouby nebo prostupy nadkrokevní izolací. Ty jsou určeny pro profesionální napojení větracích rozvodů skrz nadkrokevní izolace. Nadkrokevní izolační systém THERMO-LINEod HPI-CZse již osvědčil na mnoha realizacích. Zároveň byl oceněn stříbrnou medailí České stavební akademie a na mezinárodním stavebním veletrhu IBF získal v rámci soutěže Výrobek roku Cenu za příspěvek k úsporám energie.

V rámci technického servisu zajišťuje společnost HPI-CZ zdarma vypracování kladečského a kotevního plánu na základě dodané výkresové dokumentace. Více informací na www.hpi-cz.eu.

 

 

Zdroj: HPI-CZ

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.