Soutěž Yellofier Remix Contest: zremixujte hudbu od Yello

Spolu s festivalem Electronic Beats se mohou fanoušci elektronické hudby zúčastnit soutěže Yellofier Remix Contest zaměřené na mixování hudby. Stačí si zdarma stáhnout aplikaci Yellofier VW. Soutěž je otevřena široké veřejnosti, probíhá do 28. února a koná se u příležitosti uvedení aplikace Yellofier pro OS Android.

aplikace-yellofier_perex

 

Vítěz se může těšit na zbrusu nový čtyřmístný automobil na elektrický pohon Volkswagen e-up! ve speciální výbavě, vstupenky na festival Electronic Beats dle vlastního výběru včetně pražského Electronic Beats nebo festivalu v Bratislavě, Varšavě či Kolíně nad Rýnem. Dále získá možnost prezentovat svoji skladbu v rámci speciální stage na březnové akci „electrified! the e-mobility weeks by Volkswagen“ v Berlíně vedle hvězd, jako je například Parov Stelar Band. Nejpovedenější skladby navíc vyjdou na speciálních hudebních kompilacích Electronic Beats a Volkswagen.

 

Mixážní pult v mobilu

Pro účely soutěže byla ve spolupráci s Borisem Blankem z dua Yello vytvořena zjednodušená aplikace nazvaná Yellofier VW, která je na rozdíl od plné verze Yellofier ke stažení zdarma.

Soutěžící v ní mají za úkol zremixovat hudební prvky ze skladby od Yello „Move, Dance, Electrified“ s použitím přednastavených perkusí, sequenceru, speciálních efektů a sampleru. Do aplikace Yellofier VW lze také během několika vteřin nahrát vlastní zvuky, jako je například bouchnutí dveří od auta, startování motoru či cokoli dalšího. Ty se pak v aplikaci Yellofier VW dají jednoduše upravit do podoby, která je zvukově typická pro kapelu Yello.
Hotovou skladbu soutěžící nahrají do 28. února na Yellofier.com přes Soundcloud. Zde proběhne hlasování a z padesáti skladeb s nejvíce hlasy vybere vítěze odborná porota složená ze zástupců hudebního dua Yello, organizátorů festivalů Electronic Beats a společnosti Volkswagen.

Skladby lze tvořit také skupinově a posílat si je navzájem mezi přáteli prostřednictvím emailu nebo sdílet přes Soundcloud a sociální média. Aplikace Yellofier VW je zajímavá i po vizuální stránce, zvuky a speciální efekty lze jednoduše modifikovat stiskem barevných čtvercových tlačítek. Uživatelské rozhraní aplikace je jednoduché a intuitivní, není k ní potřeba žádné speciální hudební vzdělání a finální track je hotový během několika minut. Dojem se tak může stát skutečně každý.

aplikace-yellofier_tz

 

Yellofier pro Android

Boris Blank, hudební vizionář z dua Yello, a T-Mobile Electronic Beats poprvé představili hudební aplikaci Yellofier v plné verzi na jaře 2013. Na jejím vývoji spolupracoval také švédský hudební producent Håkan Lidbo a široký team designérů, vývojářů a programátorů. Na platformě iOS sklidila aplikace Yellofier velký úspěch a nyní je dostupná i pro operační systém Android.

Plnou placenou verzi Yellofier Original pro Android a iOS přes Apple App Store a Google Play. K dispozici je zde šest přednastavených hudebních bank a dvě uživatelské. Každý zvuk lze v plné verzi aplikace přehrát jako melodii a k dispozici je zde také 48 exkluzivních zvuků vytvořených samotným Borisem Blankem a dalšími hvězdami elektronické hudební scény, jako jsou Carl Craig, Henrik Schwarz, The Orb, Trentemøller, Booka Shade, Orbital, The The, Thomas Fehlmann, Charles Webster, Håkan Lidbo a další.

Vítěz soutěže bude vyhlášen 3. března na www.yellofier.com a www.electronicbeats.net, kde si lze nyní přečíst podrobné informace o soutěži.

 

Soutěžní aplikace Yellofier VW zdarma ke stažení na:

Google Play
App Store

Plná verze aplikace Yellofier Original k zakoupení na:
Google Play
App Store

 

Zdroj: Electronic Beats

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.