Představuje se D5: Nová vlajková loď digitálních jednookých zrcadlovek Nikon

V lednu na světový trh uvedená digitální jednooká zrcadlovka formátu FX poskytne působivý výkon a přesnost profesionálům i amatérům kladoucím důraz na vybavení.  Nejvyšší rozšiřitelná citlivost k působení světla v historii výrobků Nikon umožňuje reálně vyfotografovat více, než můžete pozorovat svým zrakem. 

Nikon D5 Foto: Nikon, oficiální zdroj

 

Systém automatického zaostřování fotoaparátu nové generace se 153 zaostřovacími poli nabízí výjimečně široké pokrytí obrazového pole, ať se rozhodnete fotografovat automobilové závody nebo celebrity na červeném koberci. Filmovým tvůrcům jdoucím do extrémů pak umožňuje funkce D-Movie zaznamenávat videosekvence 4K UHD přímo ve fotoaparátu.

Dirk Jasper, Manager, Professional Products u společnosti Nikon Europe, vysvětluje: „Nikon D5 posouvá hranice možností záznamu obrazu a vysoké odolnosti tak jako žádný přístroj před ním. Pokud vás vaše fotografie zavede do extrémních snímacích prostředí – kde budete mít pouze jednu příležitost k pořízení snímků – tento přístroj vás nezklame. Obrazový výkon fotoaparátu Nikon D5 je zcela výjimečný a profesionálové pracující v různých fotografických disciplínách využijí výhod ergonomických vlastností fotoaparátu a vylepšených pracovních postupů. Všechna tato vylepšení byla implementována na základě informací od fotografů a výrazně snižují stresové faktory spojené s profesionální fotografií.“

 

Souhrn klíčových vlastností

 

Automatické zaostřování nové generace

Nabízí působivých 153 zaostřovacích polí včetně 99 křížových snímačů. Citlivost automatického zaostřování začíná hodnotou jasu –4 EV (ISO 100, 20 °C) pro lepší výkonnost za nízké hladiny osvětlení. Díky využití křížových snímačů na okrajích oblasti činnosti automatického zaostřování jsou snáze rozpoznatelné objekty na okrajích obrazového pole a výrazně se zlepšilo fotografování na výšku. Nový obvod ASIC automatického zaostřování poskytuje za všech okolností maximální výpočetní výkon výhradně automatickému zaostřování.

 

Nový obrazový snímač a snímač měření expozice

Obrazový snímač CMOS formátu FX s 20,8 milionu pixelů a RGB snímač měření expozice 180K (180 000 pixelů) společně zajišťují přesné rozpoznání objektu a detailní zachycení obrazu. Tonální gradace jsou bohatší a přesnější a nový systém zpracování obrazu EXPEED 5 zaručuje vysokou kvalitu obrazu v rámci celého standardního rozsahu citlivostí ISO.

 

Vysoký výkon a přesnost

Fotoaparát umožňuje pracovat frekvencí až 12 sn./s s využitím měření expozice a AF sledování, resp. frekvencí až 14 sn./s se zrcadlem fixovaným v horní poloze. AF sledování a viditelnost obrazu v hledáčku jsou nyní značně lepší při fotografování rychlých, nepředvídatelných akcí.

 

Výkonná vyrovnávací paměť

Fotoaparát umožňuje pořídit až 200 snímků NEF (RAW) nebo velkých snímků JPEG v jedné rychlé sérii – dostatečný počet na zachycení kompletního finále ve sprintu na 100 metrů bez uvolnění tlačítka spouště.

 

Špičková citlivost ISO – od jasného slunečního světla až po astronomický soumrak

Rozsah citlivostí ISO 100 až 102 400 lze dále rozšířit až na hodnotu ISO 3 280 000 (ekvivalent nastavení Hi 5).

 

Videosekvence s vysokým rozlišením 4K/UHD

Pořizování videosekvencí 4K (3 840 × 2 160 pixelů) frekvencí 30p/25p/24p s využitím nativního výřezu s daným počtem pixelů, zaručující nejvyšší kvalitu obrazu. K dispozici jsou rovněž Full HD videosekvence (1 080p) s frekvencí až 50p/60p ve více různých formátech obrazu.

 

Rychlý záznam snímků a 4× rychlejší přenos dat

Dva sloty pro karty XQD, nový port USB 3.0 pro rychlé přenosy velkých množství dat, až 4× rychlejší bezdrátové připojení a 2× rychlejší než připojení Ethernet zaručují bleskurychlý pracovní postup.

 

Cena fotoaparátu Nikon D5 s DPH činí 193 189 Kč

 

 

Zdroj: Nikon

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.