Nikon COOLPIX S6900: Snímky pouhým mávnutím ruky

Další zářijovou novinkou společnosti Nikon je vysoce kvalitní kompaktní fotoaparát Nikon COOLPIX S6900 s 16 miliony pixelů určený primárně pro autoportréty, a který umožňuje jejich snadné sdílení v libovolném okamžiku.

 

Fotoaparát Nikon COOLPIX S6900 ideální pro autoportréty a okamžité sdílení Foto: Nikon, oficiální zdroj

Fotoaparát Nikon COOLPIX S6900 ideální pro autoportréty a okamžité sdílení
Foto: Nikon, oficiální zdroj

 

Fotoaparát nabízí objektiv NIKKOR (25–300 mm) začínající širokoúhlou ohniskovou vzdáleností, která je ideální pro skupinové snímky a výkonný 12násobný optický zoom s možností dalšího rozšíření až na 24násobný a funkcí Dynamic Fine Zoom, která dále 2× prodlužuje ohniskovou vzdálenost při použití nejdelší optické ohniskové vzdálenosti objektivu za současného zachování maximálního rozlišení obrazu. Jednoduché pořizování snímků a Full HD videosekvencí pouhým mávnutím ruky zajišťuje funkce ovládání gesty. Vysoká citlivost ISO, zaostřování s vyhledáním hlavního objektu a redukce rozmazání snímků tohoto kapesního fotoaparátu poskytují požadované výsledky na společenských akcích i na ulici, v exteriéru i interiéru.

Ines Bernardes, produktový manažer pro fotoaparáty COOLPIX společnosti Nikon Europe, říká: „Nyní máte v dlani své ruky vše potřebné pro perfektní autoportréty na sociální sítě. Výklopný a otočný monitor LCD umožňuje vytvářet tvůrčí kompozice a vestavěný stojánek udržuje fotoaparát stabilní při pořizování autoportrétů na výšku i na šířku. Snadno pořídíte rovněž skupinové snímky: připravte scénu s využitím stojánku fotoaparátu a za pomoci funkce ovládání gesty po dokončení přípravy exponujte. Již nemusíte spěchat do záběru během odpočítávání samospouště! A díky rychlému sdílení pomocí připojení Wi-Fi, které lze aktivovat instalací aplikace Nikon Wireless Mobile Utility kompatibilní s operačními systémy iOS a AndroidTM, a technologie NFC pracující s kompatibilními ‚chytrými‘ telefony a tablety s operačním systémem AndroidTM, můžete své nejlepší autoportréty prakticky okamžitě odeslat na sociální sítě.“

 

Skvělé kompozice a fotografování bez použití rukou

S fotoaparátem COOLPIX S6900 si snadno zvolíte ten nejzajímavější úhel pohledu a vytvoříte tvůrčí kompozice snímků. Rozměrný výklopný a otočný 7,5cm/3˝ dotykový monitor s technologií Clear Color Display a 460 000 pixely lze vyklápět a otáčet do nejrůznějších směrů pro získání unikátních pohledů na svět. Použijte jej pro získání ideální kompozice autoportrétu nebo skupinového snímku, resp. vyzkoušejte vestavěný stojánek fotoaparátu pro maximální stabilitu při pořizování perfektních snímků. Rovněž můžete pořizovat Full HD videosekvence nebo statické snímky, aniž byste se museli dotknout fotoaparátu – funkce ovládání gesty vám umožní ovládat spouštění závěrky a záznam videosekvencí pouhými pohyby ruky.

 

Perfektní za všech okolností

I prchavý výraz ve tváři umožní fotoaparát zachytit pomocí rychlého sériového snímání s frekvencí až 8 sn./s.  Režim vylepšení vzhledu při fotografování je tu od toho, abyste měli jistotu, že budete vždy vypadat co nejlépe. Na dotykovém monitoru můžete vybírat ze čtyř efektů – Změkčení pleti, Pudr, Změkčující filtr a Velmi živé – a upravovat nastavení zvoleného efektu před potvrzením výsledku. Rychlé retušování během fotografování znamená, že můžete ihned sdílet své nejlepší snímky. Při použití režimu Vylepšení vzhledu během přehrávání můžete změkčovat odstíny pleti, vybělovat zuby a rovněž přidávat líčení. Režim Koláž z autoportrétů umožňuje bavit se s efektem fotokiosku pořízením více snímků s různým výrazem a zkombinováním výsledků do jediné fotomontáže.

 

Snadné ovládání, výjimečné snímky

Fotoaparát nabízí objektiv NIKKOR (25–300 mm) začínající širokoúhlou ohniskovou vzdáleností, která je ideální pro skupinové snímky, a vybavený 12násobným optickým zoomem s možností rozšíření až na 24násobný zoom pomocí funkce Dynamic Fine Zoom3. K dispozici je také možnost pořizování extrémních makrosnímků již ze vzdálenosti 2 cm. Citlivý obrazový snímač CMOS s 16 miliony pixelů a technologií přímého osvětlení fotodiod pracuje společně se systémem zpracování obrazu EXPEED C2 a jeho vysoká citlivost ISO zaručuje, že získáte ostré snímky za všech okolností – ideální pro snímky na společenských setkáních a snímky za nízké hladiny osvětlení. Zaostřování s vyhledáním hlavního objektu automaticky rozpozná a zaostří fotografovaný objekt a zaručí brilantní, dobře zaostřené snímky. Hybridní redukce vibrací (VR) ve 4 osách účinně potlačuje chvění fotoaparátu a snižuje riziko rozmazání snímků za chůze a při pořizování videosekvencí. K dispozici je 20 motivových programů pro snadnou optimalizaci nastavení: stačí jen vybrat program nejlépe odpovídající snímacím podmínkám a fotoaparát udělá všechnu práci za vás, nebo lze i toto svěřit funkci automatické volby motivových programů.

 

Zábavné efekty a sdílení různých verzí

Pomocí citlivého dotykového monitoru můžete s využitím funkce Selektivní změkčení vytvářet stylové efekty neostrého obrazu (bokeh) rozmazáním pozadí pro zdůraznění objektu. Pokud obkreslíte na monitoru při přehrávání oblast na snímku, která má být zobrazena ostře, vše vně této oblasti se automaticky rozostří. Funkce Rychlé efekty dovoluje přidávat po pořízení snímků dotykem tlačítka speciální efekty jako Změkčení portrétu nebo Zrcadlo. Můžete se tak bavit vylepšováním svých snímků a sdílením jejich různých verzí s rodinou a přáteli. Snímky můžete oživit rovněž experimentováním s až 33 různými efekty, mezi které patří Selektivní barva, Efekt dětského fotoaparátu, Cross proces, Malba či Nostalgický sépiový efekt. Snadno tak vylepšíte své snímky ihned ve fotoaparátu ještě před jejich sdílením.

 

Rychlé sdílení na sociálních sítích

Pokud patříte k těm, kteří se chtějí okamžitě pochlubit s výsledky svého fotografování, můžete je díky okamžité připojitelnosti umístit na sociální síť ihned po jejich pořízení. Samostatné tlačítko Wi-Fi umožňuje přímý přístup k nastavení Wi-Fi, zatímco podpora NFC v kombinaci s kompatibilními chytrými zařízeními zjednodušuje přenos snímků na klepnutí fotoaparátem do ‚chytrého‘ zařízení. Pokud si předem vyberete snímky nebo videosekvenci, dojde při použití připojení NFC k jejich automatickému přenesení. A v případě jednotlivých snímků můžete snímek zobrazený v režimu přehrávání přímo přenést stisknutím tlačítka Wi-Fi. Také můžete použít vaše chytré zařízení jako dálkové ovládání fotoaparátu a synchronizovat jeho zařízení GPS pro přidání informací o poloze k přenášeným snímkům.

 

Souhrn klíčových vlastností

Výklopný a otočný monitor LCD: výklopný a otočný 7,5cm/3˝ dotykový monitor s technologií Clear Color Display a 460 000 pixely lze vyklápět a otáčet do nejrůznějších směrů pro získání unikátní kompozice snímků.

Vestavěné připojení Wi-Fi: umožňuje snadno přenášet snímky do chytrých zařízení1 pomocí samostatného tlačítka Wi-Fi1.

Podpora NFC (Near Field Communication): snímky a videosekvence můžete sdílet na zařízení s podporou NFC2 jednoduchým klepnutím fotoaparátem na toto zařízení.

Obrazový snímač CMOS s technologií přímého osvětlení fotodiod a 16 miliony pixelů: citlivý obrazový snímač, který společně se systémem zpracování obrazu EXPEED C2 zaručuje získání brilantních snímků v libovolném osvětlení.

Objektiv NIKKOR s 12× optickým zoomem: nabízí velký rozsah zoomu začínající širokoúhlou ohniskovou vzdáleností (25–300 mm), která je perfektní pro skupinové snímky, a s pomocí funkce Dynamic Fine Zoom umožňuje získat až 24násobný rozsah zoomu3.

Vestavěný stojánek fotoaparátu: umožňuje stabilní umístění fotoaparátu v orientaci na šířku i na výšku a tvorbu perfektních kompozic snímků při pořizování autoportrétů nebo skupinových snímků.

Ovládání gesty: jednoduchými pohyby ruky lze ovládat pořízení snímku nebo zaznamenání videosekvence (po výběru jedné ze dvou ikon na monitoru).

Full HD videosekvence: fotoaparát umožňuje zachytit veškeré zábavné okamžiky na společenských setkáních s rodinou a přáteli na videosekvencích 1 080/60i včetně použití optického zoomu během záznamu a získání stereofonního zvuku.

Režim Rychlé efekty: bavte se a vylepšujte snímky přidáváním speciálních efektů, jako jsou Změkčení portrétu nebo Zrcadlo, jednoduchým dotykem tlačítka ihned po pořízení snímků.

33 různých efektů: snímky můžete oživit pomocí až 33 různých efektů, mezi které patří Selektivní barva, Efekt dětského fotoaparátu, Cross proces, Malba či Nostalgický sépiový efekt.

Režim Koláž z autoportrétů: vyzkoušejte zábavný efekt ve stylu fotokiosku, který pořídí až 9 snímků s různým výrazem, které zkombinuje v jedinou fotomontáž.

Selektivní změkčení: zvýrazněte fotografovaný objekt pomocí efektu „bokeh“ – stačí obkreslit na monitoru oblast, která má být zobrazena ostře, a fotoaparát automaticky rozostří pozadí.

Zaostřování s vyhledáním hlavního objektu: rychlé a přesné automatické zaostřování, při kterém fotoaparát automaticky rozpozná a zaostří fotografovaný objekt, čímž vám umožní ihned pořídit brilantní a ostré snímky.

20 motivových programů: nechte fotoaparát pracovat za vás automatickou optimalizací nastavení pro zvolený motiv nebo použijte přímo funkci automatické volby motivových programů.

Vylepšení vzhledu: upravujte přehrávané snímky a dosáhněte změkčení odstínů pleti, vybělení zubů nebo i přidání líčení. Každý pak bude vypadat skvěle.

Režim vylepšení vzhledu: během fotografování můžete aplikovat až 4 efekty – Změkčení pleti, Pudr, Změkčující filtr a Velmi živé – a upravit nastavení použitého efektu před potvrzením výsledku.

Redukce rozmazání snímků: hybridní redukce vibrací (VR) ve 4 osách efektivně potlačuje účinky chvění fotoaparátu, takže vždy získáte plynulé a ostré videosekvence.

Vysoká citlivost ISO (125–6 400): zaručuje vynikající výsledky při fotografování rychle se pohybujících objektů nebo při pořizování snímků na společenských setkáních za nízké hladiny osvětlení.

Jednoduché panoráma 360o/180o: všechny působivé krajiny zachytíte jednoduchým vodorovným nebo svislým panorámováním a získáte dynamické panoramatické snímky.

Rychlé sériové snímání: snadno zachytí rychle se měnící výrazy ve tváři s pomocí snímací frekvence až 8 sn./s.

Rychlé nabíjení prostřednictvím USB: díky rychlému nabíjení prostřednictvím USB se baterie vždy snadno a rychle plně nabije, díky čemuž budete vždy připraveni začít fotografovat.

EXPEED C2: výkonný systém zpracování obrazu Nikon, který zaručuje rychlý provoz, vysokou citlivost ISO a výjimečnou kvalitu obrazu.

Nikon Image Space: při použití cloudové služby Nikon pro sdílení a archivaci snímků mají všichni uživatelé výrobků Nikon k dispozici zdarma úložný prostor online o kapacitě 20 GB, viz www.nikonimagespace.com.

 

Pro získání dalších informací o oceněných produktech Nikon navštivte webovou stránku www.europe-nikon.com.

 

Zdroj: Nikon

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.