Praha pije víno: 1. ročník festivalu autentických a přírodních vín

Ve dnech 6. a 7. června proběhne v areálu Trojského zámku první ročník festivalu Praha pije víno / Prague Drinks Wine, který bude zaměřený na autentická a přírodní vína. Budete tak mít možnost ochutnat to nejlepší od pěti desítek vinařů z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Slovinska, severní Itálie a Francie, jejichž cílem je návrat k vinařským kořenům. V nabídce bude přes 400 vzorků vín. Degustaci zde povede i Isabelle Legeron, Master of Wine a zakladatelka festivalu přírodních vín RAW.
Festival Praha pije víno / Prague Drinks Wine Foto: Praha pije víno, oficiální zdroj

Degustace vín bude soustředěna do prostorného sklepení Trojského zámku, vše ostatní pak ve venkovních stáncích v zámeckém areálu, kde si budete moci vydechnout mezi jednotlivými vzorky. Dvoudenní setkání středoevropských vinařů, jejichž předkové pěstovali révu a připravovali víno v rámci společné vlasti sjednocené pod žezlem Habsburků, je ojedinělou příležitostí k seznámení s kvalitním autentickým vínem.

O studené lahůdky se bude starat Sklizeno, o teplou kuchyni karlínské Krystal Mozaika Bistro, pelhřimovský pivovar Poutník. Připraveny budou i stánky s kávou a čajem  od Tea Mountain.

Děti bude možno bezpečně zanechat v dětském koutku střeženém profi chůvami, které pro ně připravují plejádu her a soutěží.

V případě nepřízně počasí se návštěvníci festivalu nemusí bát, že jejich zážitek z degustace může být nepříjemně ovlivněn, stánky s vínem se nacházejí v rozlehlých sklepních prostorách Trojského zámku.

Návštěvu vinného festivalu lze propojit s prohlídkou zámku a zámecké zahrady. Plastika drážďanských sochařů George a Paula Hermannových znázorňující jak dopadl souboj Titánů s bohy, může být malou připomínkou, že i k degustaci je třeba přistupovat s rozumem.

Degustaci lze propojit s prohlídkou zámku a zámecké zahrady. Plastika drážďanských sochařů George a Paula Hermannových znázorňující jak dopadl souboj Titánů s bohy, může být malou připomínkou, že i k degustaci je třeba přistupovat s rozumem Foto: Praha pije víno, oficiální zdroj

 

Praktické informace

Otevřeno bude:
Pátek 6.6. 15.00 – 21.00 hodin
Sobota 7.6. 10.00 – 18.00 hodin

Degustace bude volná, tj. po zaplacení vstupného budete mít přístup ke všem degustačním stánkům s víny. Jednodenní vstup na pátek nebo sobotu stojí v předprodeji 550 Kč, na místě 650 Kč. Vstupné na oba dny v předprodeji činí 950 Kč. Kapacita je vzhledem k určitému počtu degustací omezená, proto si lístky zajistěte v případě zájmu raději předem.

Více na informací o vystavovatelích, dopravě a předprodej vstupenek najdete na www.praguedrinkswine.cz

 Festival Praha pije víno / Prague Drinks Wine Foto: Praha pije víno, oficiální zdroj

Zdroj: Praha pije víno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.