Prague Patchwork Meeting: Hostem výstavy bude světová designérská dvojice. Dnes se představí Brandon Mably

V neděli jsme vám představili hlavní hvězdu 9. ročníku mezinárodní výstavy Prague Patchwork Meetig a současně starší polovičku designerské dvojice – Kaffe Fasseta. Dnes vás seznámíme s původně kuchařem, z něhož postupem let vedle svého učitele stala další tvůrčí designérská osobnost světového formátu a dnes realizuje většinu pracovních aktivit tohoto slavného dua.

Brandon Mably a Kaffe Fassett Foto: PPM, oficiální zdroj

Brandon Mably a Kaffe Fassett
Foto: PPM, oficiální zdroj

 

Cesta Brandona Mablyho připomíná americký sen. Možná nejsme daleko od pravdy. Ač pocháží z z malého přímořského města na pobřeží Jižního Walesu, jeho učitelem a partnerem je Američan, který však v ostrovním království zakotvil již před půl stoletím.

Již od mládí byl jeho hlavním zájmem design s důrazem na barvu. Jeho spoluautor a partner Kaffe Fassett o něm řekl, že „Brandon má ten největší smysl pro styl, s jakým jsem se kdy setkal“. Ačkoliv se mu nedostalo příslušného odborného vzdělání v oboru návrhářství, začal téměř raketově stoupat v kariéře designéra na konci 80. let. Zlomem byla návštěva Fassettova studia, po které se z kuchaře stal vášnivý autor vzorů pro pletení. Jako Kaffeho učeň začal rozvíjet kreativní potenciál, který v návrzích pletenin objevil.

Brandon Mably se stal hlavním vedoucím studia Fassett a během letité spolupráce postupně získával i další dovednosti v rukodělných technikách a ručních pracích – pletení, šití, vyšívání, háčkování, mozaika. Zároveň začal s Kaffe Fassettem cestovat po celém světě a předávat své znalosti na kurzech a workshopech. Exotické destinace (India, Afrika, Island, Guatemala) znamenaly pro jeho designérský cit další inspiraci, která vyústila v explozi nových barevných návrhů a vzorů.

 

Odhoďte zábrany, oslavte barvy

Jako citlivý a nadšený učitel zaznamenal Brandon za mnoho let svého působení jednu důležitou věc – většina lidí v sobě potlačuje smysl pro barvu a design. A právě motivování studentů a jeho pomoc při objevování jejich skrytých talentů a vloh jsou hlavními motivy a inspirací pro jeho další práci.

Mablyho současný nejúspěšnější workshop má název „Koncentrace na barvu v designu“ a je nabízen pro oblast pletení, vyšívání i patchworku.

Brandon Mably kompletně přebral od Kaffe Fassetta všechny workshopy na téma pletení. Jeho exkluzivní kurzy absolvovaly tisíce studentů nejen ve Velké Británii, ale i v USA, Kanadě, Japonsku, Jižní Africe, Austrálii, Finsku, Švédsku, Norsku, Dánsku i na Islandu a Novém Zélandu.

Prague Patchwork Meeting: Brandon Mably Foto: PPM, oficiální zdroj


Prague Patchwork Meeting: Brandon Mably
Foto: PPM, oficiální zdroj

 

Více na: www.brandonmably.com

 

Zdroj: PPM

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.