Prague Patchwork Meeting: Největší výstava nástěnných textilních obrazů v Praze již podeváté

Ve dnech 10. – 12. dubna 2015 se v Praze uskuteční již 9. ročník mezinárodní výstavy Prague Patchwork Meeting. O nejrozsáhlejší středoevropské přehlídce kombinovaných textilních technik, která se bude konat tradičně ve čtyřhvězdičkovém Wellness Hotelu Step v pražských Vysočanech, a která se těšila již v loňském roce velkému zájmu především našich čtenářek, vás budeme průběžně informovat. Zájemce o výstavu potěšíme i letos soutěží o vstupenky, jež již nyní připravujeme ve spolupráci s organizátory akce.

Prague Patchwork Meeting: Jana Štěrbová - Červená krajina Foto: PPM, oficiální zdroj

Prague Patchwork Meeting: Jana Štěrbová – Červená krajina
Foto: PPM, oficiální zdroj

 

V již 5 halách s celkovou plochou více než pěti tisíc metrů čtverečních se představí více než 300 autorů, řada z nich s vlastní samostatnou galerií. Vystaveno bude více než 600 kusů autorských quiltů včetně kolekcí poprvé představených ve střední a východní Evropě. Třetinu celkové plochy obsadí obchody. Program doplní i módní přehlídky včetně kloboukové show.

Prague Patchwork Meeting: zastoupen zde bude i obchod s pletacími potřebami Štryk & Chic Foto: PPM, oficiální zdroj

Prague Patchwork Meeting: zastoupen zde bude i obchod s pletacími potřebami Štryk & Chic
Foto: PPM, oficiální zdroj

 

Výstava přivítá osobnosti textilního umění

Do Prahy se sjedou špičky současného textilního designu a přední autoři a autorky uměleckého quiltu. Největším lákadlem je pro znalce oboru účast dua britských textilních umělců Kaffe Fassetta a Brandona Mablyho, jež je považováno za nejvýznamnější současné návrháře v oboru textilií.

Mezinárodní autorské kolekce budou zastoupeny souborem na téma IMAGINE, přední SAQA autorky přivezou kolekci International Threads a kurátorka P. Goldenberg výběr prací evropsko-afghánské spolupráce na téma Z kuchyně. Textilní krajinářka Martine Apaolaza z Francie vystaví své šité obrazy. Moderní techniky ve svých quiltech přinášejí Cas Holmes a Anne Kelly z Velké Británie. Unikátní kolekci na téma Radiace-Záření získala Praha krátce po její vernisáži na stejnojmenném kongresu v Ženevě. Po premiéře ve Francii vystaví svoji kolekci ČERVENÁ i česká autorka a současně duše celé přehlídky Jana Štěrbová.

Jak je již tradicí, budou na PPM prezentovány i charitativní, klubové a výměnné práce. Očekávanou premiéru bude mít nová kolekce s povinným základním materiálem Kůže, kterou pak přebírají další evropské výstavy.

Doprovodné kurzy pro pokročilé i začínající amatérky

V rámci výstavy Prague Patchwork Meeting budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se různých workshopů s renomovanými lektory včetně dvou VIP kurzů s předními anglickými designéry K. Fassettem a B. Mablym. Poprvé v historii PPM bude zařazen i kurz designového pletení.

Na mnoha stáncích proběhnou ukázky různých technik a mini kurzy pro začátečníky, workshopy povedou renomované tuzemské i zahraniční textilní autorky. Pro zájemce bude připravena i sítotisková dílna.

 Prague Patchwork Meeting: Brandon Mably  Foto: Felicia Lo SweetGeorgia Yarns/PPM, oficiální zdroj


Prague Patchwork Meeting: Brandon Mably
Foto: Felicia Lo SweetGeorgia Yarns/PPM, oficiální zdroj

 

Prague Patchwork Meeting patří mezi světově nejnavštěvovanější textilní výstavy

Výstava se s aktuální návštěvností 5,8 tisíc lidí řadí na 4. – 5. místo v Evropě, přičemž její úroveň rok od roku stoupá. Vedoucí postavení v Evropě si drží britský Birmingham s 35 tisíci návštěvníky.

Díky rostoucímu renomé výstavy a svému zaměření na lifestyle, dekor a hobby, je výstava Prague Patchwork Meeting již tradičně i účastníkem populárních life stylových veletrhů For Decor, For Interier a For Present v Letňanech.

 

Prague Patchwork Meeting: Jana Štěrbová - Africký triptych Foto: PPM, oficiální zdroj

Prague Patchwork Meeting: Jana Štěrbová – Africký triptych
Foto: PPM, oficiální zdroj

 

Praktické informace

Prague Patchwork Meeting se bude konat o prodlouženém víkendu 10. – 12. 4. 2015 ve ****Wellness Hotelu STEP, Malletova 1141, Praha 9. 

Otevírací doba bude 10. 4. od 12 do 18 hod., 11.4. od 9.30 do 18 hod., 12.4. od 9.30 do 17 hod.

Vstupenky na výstavu budou k dispozici na místě, a to buď jednodenní za 180,-, nebo třídenní permanentka za 350,-.

Další informace najdete na www.praguepatchworkmeeting.com

 

Zdroj: PPM

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.