Peter Nagy: ROCKmi overené a přece jiné cédéčko

Peter Nagy evidentně neponechal nic náhodě a objednal si pro křest svého nového CD i odpovídající počasí. První květnové pondělí nabídlo letní teploty a s postupujícím odpolednem přibývalo prázdninové atmosféry, která navozovala dojem, že námořnicky laděný Almare ristorante italiano, do něhož pozval kmotry svého alba, nesídlí na pražském Těšnově, ale v některém oblíbeném přímořském letovisku. Své hosty tu Peter Nagy přivítal ve stylovém outfitu s námořnickými prvky.

Peter Nagy spolu s kmotřičkami svého CD Evou Holubovou a Lenkou Filipovou Foto: e-Newspeak

Peter Nagy spolu s kmotřičkami svého CD Evou Holubovou a Lenkou Filipovou
Foto: e-Newspeak

 

Jak název napovídá, nové CD  ROCKmi overené obsahuje výběr zpěvákových nejoblíbenějších, roky ověřených nestárnoucích hitů. Ty po 30 letech znovu nahrál ve zcela nových verzích tak, jak je hraje a zpívá dnes na koncertech. Současná sestava skupiny INDIGO totiž hraje dravěji a rockověji. Kvalitní muzikanti se nebáli odvážných změn v aranžmá, přičemž podstata písní – melodie a texty zůstaly nedotčeny. Na albu najdete klasiku z Nagyova repertoáru, jako je např. Kristínka Iba spí, Sme svoji, Marcel z malého mesta, Chráň svoje blaznovstvá nebo So mnou nikdy nezostarneš. Hravou reggae letní náladou doplňují Korálky od Natálky a píseň Zuzka. Dva bonusy – píseň Udobrenia a Agáty zpěvák Peter Nagy přezpíval a nahrál pouze s klavírem a smyčcovým kvartetem Slovenské filharmonie.

 

Dobře prověření kmotři a kmotry

Stejný přívlastek ‚roky ověření‘ patří i ke čtyřlístku kmotrů. Posuďte sami: herečka Eva Holubová, zpěvačka Lenka Filipová, zpěvák Miro Žbirka a herec Miroslav Donutil. Ti všichni patří k zářícím stálicím uměleckého světa.

Všichni se shodli na tom, že mezi jejich nejoblíbenější patří Sme svoji a So mnou nikdy nezostarneš. A Miroslav Donutil na křtu rovnou úryvek z posledně jmenované písně zazpíval. „Myslím, že k nám ke všem, co dnes Peterovi křtíme, ten text naprosto sedí, proto si nás také vybral za kmotry“, podotkl herec k pobavení ostatních.

Křest CD Petera Nagyho, zleva Miroslav Donutil, Eva Holubová, Lenka Filipová, Peter Nagy a Miro Žbirka Foto: Josef Edvard Gregor/Kloboukfilm, oficiální zdroj

Křest CD Petera Nagyho, zleva Miroslav Donutil, Eva Holubová, Lenka Filipová, Peter Nagy a Miro Žbirka
Foto: Josef Edvard Gregor/Kloboukfilm, oficiální zdroj

 

Zbrusu nová osvěžovna

Představili jsme si léty ověřené písně, jejich interpreta a kmotry. Je čas na svěží vítr, který do akce přinesl výběr místa křtu – právě otevřená restaurace Almare. Na kombinaci ověřeného a více méně neznámého má Peter Nagy jednoduché vysvětlení: „Každý predsa niekedy začínal. A keby outsider nedostal šancu ponúknuť svoj um, nebolo by toľko rokmi overených. Pretože mám rád dobré jedlo, najmä čerstvé ryby a v tejto reštaurácii sa mi páči, dal som Almare šancu.“

 

Obsah alba ROCKmi overené

 

Nové CD je k dostání na koncertech Petera Nagyho a v prodejnách Bontonland.

 

Zdroj: Kloboukfilm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.