Prague Fashion Week 2013

Až do neděle 15. září probíhá v centru Prahy 3. ročník nezávislého projektu, který splňuje parametry fashion weeku světové úrovně. Praha se tak v těchto dnech stává dějištěm veřejné prezentace luxusní módy, a stejně jako v minulých letech ji navštíví zajímavé osobnosti módního průmyslu.

pfw_frh_5208

 

Prahu navštívila jedna z nejvýznamnějších japonských návrhářek Hirono, která tvoří od roku 2007 pod značkou Saphir East. Průřez ikonickými modely z její tvorby zahájila slavnostně PFW již tradičně v prostorách rezidence primátora hlavního města Prahy v pondělí 9. září. Dalším významným hostem je španělská supermodelka Eugenia Silva, která přijela do Prahy na zahájení PFW. V druhé části PFW se v Praze objeví kreativní ředitel italské značky La Perla Giovanni Bianchi, který jako závěrečnou show PFW představí ve světové premiéře kolekci La Perla jaro/léto 2014.

 

Lokace přehlídek PFW

veřejná část – stan na Alšově nábřeží
soukromé akce – rezidence pražského primátora, hotel Boscolo Prague, Lobkovický palác na Pražském hradě

Od pondělí 9. do čtvrtka 12. září se přehlídky konají ve večerních hodinách v prostorách rezidence primátora hl. m. Prahy a v prostorách hotelu Boscolo Prague.

V pátek 13. září se celé dějiště PFW přemístí na Alšovo nábřeží, kde bude postaven stejně jako v loňském roce stan o kapacitě 300 míst k sezení a 150 míst k stání. Veřejná část přehlídek, které se budou konat ve stanu od pátku 13. do neděle 15. září slavnostně zahájí v pátek 13. září ve 13.00 hodin modelka Petra Němcová se starostou MČ Prahy 1 Ing. Oldřichem Lomeckým.

Tentýž den připraví britské velvyslanectví ve spolupráci s Britskou obchodní komorou v ČR, UK Trade & Investment a Marks & Spencer Den britské módy s podtitulem Fashion is Great Britain. Půjde o jediný národní den v průběhu této největší pražské módní události, který představí Velkou Británii jako kolébku světové módy, designu a inovace.

Sobota 14. září bude věnována české módě a své kolekce na PFW předvedou špičky české módní scény, ale i studenti VŠUP v Praze a UJEP z Ústí nad Labem. Svoji kolekci zde představí i loňská vítězka Dreft Black Card Jindra Jansová a letošní vítěz Dreft Black Card Lukáš Macháček. Neděle 15. září bude věnována prezentaci zahraničních módních značek. Vstupenky jsou k zakoupení v síti TicketPro.

 

A ještě něco navíc

Fashion talks

Fashion is Great Britain
V pátek 13. září od 10.00 hodin na britské ambasádě v Praze na téma anglické módy promluví osobnosti: prof. Ing. arch. Eva Jiřičná, CBE – světoznámá architektka žijící ve Velké Británii, Giovanni Bianchi – kreativní ředitel italské značky La Perla, Tamara Kotvalová – majitelka firmy Carollinum, Taťána Kuchařová – Miss World 2006, tvář Dreft 2013 a další.

 

Návrhářky versus šéfredaktor/ky

Otevřená debata na téma Vývoj a význam české módy se uskuteční v sobotu 14. září od 17.00 hodin ve stanu na Alšově nábřeží za účasti nejvýznačnějších a „nejmocnějších“ osobností české módy. Fashion talk se zúčastní Liběna Rochová, Klára Nademlýnská, Tatiana Kovaříková, Beata Rajská, Ivana Mentlová v konfrontaci s šéfredaktorkami a šéfredaktorem nejznámějších módních magazínů – Barbarou Nesvadbovou (Harper’s Bazaar), Andreou Běhounkovou (Elle), Danicou Kovářovou (Dolce Vita), Simonou Rýdlovou (InStyle) a Janem Babkou (Proč ne?!). Debatu povede doc. akad. soch. Rony Plesl.

 

Pop-Up Store PFW

Pop-Up Store bude letos umístěn v hlavním stanu PFW na Alšově nábřeží od pátku 13. do neděle 15. září. Diváci a milovníci módy si tak mohou přímo v dějišti a atmosféře PFW koupit nádherné a originální kusy etablovaných i začínajících módních návrhářů. V Pop-Up Store budou poprvé exkluzivně v prodeji svíčky z kolekce Be The Light New York, které v rámci PFW představí Petra Němcová.

pfw_program

 

Prague Fashion Week a charita

V rámci PFW se uskuteční již druhý ročník charitativní gala večeře Tiffany Sparkling Night, kterou pořádá Petra Němcová v Lobkovickém paláci na Pražském hradě. Hlavními partnery večeře jsou americká šperkařská společnost Tiffany & Co. a developerská společnost Lordship. Výtěžek bude věnován nadaci Petry Němcové Happy Hearts Fund. V loňském roce se na charitativní večeři The Lordship Black & White Gala Dinner shromáždilo pro nadaci HHF více než 500 000 Kč.

 

Zdroj: Prague Fashion Week

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.