Na příměstských táborech ve Žlutých lázních budou letos děti skotačit s literárními hrdiny

Začátek prázdnin otevře ve Žlutých lázních v pražském Podolí brány příměstským táborům. Už podvanácté se budou konat tábory Sluníčka se školkou, které nabídnou dětem dva měsíce zaměřené na bezpečné chování, prevenci i mnoho zábavy. Malé táborníky čekají projektové dny podle literárních předloh, ale také koupání v bazéncích a hry v písku.

Příměstský tábor Sluníčka má pro děti přichystanou spoustu dobrodružství Foto: Žluté lázně, oficiální zdroj

Tradiční příměstské tábory Sluníčka se školkou začnou v areálu Žluté lázně v pondělí 2. července a potrvají do 31. srpna. Zájemci mohou přihlašovat děti na týdenní turnusy nebo jednotlivé dny. Děti v rámci táborů využívají prostor celého areálu na břehu Vltavy a jsou tak v přírodě, a přitom blízko rodičů, kteří chodí do práce. „Letos se víc zaměříme na bezpečnost a prevenci. Zábavnou formou naučíme děti první pomoc, bezpečné chování u vody, sebeobranu i krizové situace. Budeme ale také rozvíjet dětskou představivost a zálibu ve čtení,“ upřesňuje Michaela Nováková, koordinátorka dětských projektů.

Malé táborníky čekají nově také projektové dny podle literárních předloh, jako jsou Čtyřlístek, Asterix, Tři mušketýři a mnoho dalších. Malí táborníci se tak mohou těšit na celodenní tematické hry i kreativní výrobu inspirovanou hrdiny.

 

Pod zkušeným vedením

Program vedou ve Žlutých lázních vedoucí s bohatými zkušenostmi v péči o děti. Ty jsou podle plánu rozdělené do různých věkových skupin, především na předškoláky a školáky. Areál má navíc vlastní kuchyni, která umožňuje zapojení dětí se stravovacím omezením. Výhodou je dětský koutek s pestrým vybavením. Oblíbená jsou především brouzdaliště s mělkou lagunou a dětskými šlapadly. Nově je k dispozici také vodní postel. Děti mohou využít také pískoviště, prolézačky, houpačky i oblíbenou pirátskou loď. V případě deštivého počasí či odpočinku tvoří v kreativní dílně a klubovně. Příměstský tábor je určený dětem od 4 do 11 let a je otevřený každý všední den od 7 do 18 hodin.

 

Zdroj: Žluté lázně

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.