Muzeum hlavního města Prahy má částečný bezbariérový přístup

Vozíčkáři i ostatní návštěvníci s nejrůznějšími typy omezení se nyní budou moci bez obav vydat do Muzea hlavního města Prahy. To zpřístupnilo přízemí a foyer hlavní budovy muzea bezbariérovým vstupem, jenž se nachází v zadní části budovy a navazuje na přízemí s dětským muzeem a Langweilovou hernou. Pro bezbariérový vstup do foyer muzea byly naistalovány plošiny. Tím se nabízí možnost prohlédnout si expozice Pravěká a Středověká Praha a sály s krátkodobými výstavami a zakoupit si památeční předměty i publikace související s aktuálními i proběhlými výstavami v muzejním obchodě umístěném ve foyer muzea.

Muzeum hlavního města Prahy - zadní vchod Foto: MHMP, oficiální zdroj

Muzeum hlavního města Prahy – zadní vchod
Foto: MHMP, oficiální zdroj

 

 

Částečným bezbariérovým zpřístupněním hlavní budovy muzea se Muzeum hlavního města Prahy zařadilo na seznam Přátelských míst. Cílem projektu Přátelská místa je vytvořit síť certifikovaných poskytovatelů služeb pro osoby s nejrůznějšími typy omezení a garantovat profesionální přístup a přístupnost služeb.

 

Technické informace

Osazení 2 kusů plošin pro bezbariérový přístup provedla firma MANUS Prostějov, s.r.o., v termínu od 29. 3. do 11. 4. 2016. Jedna plošina překonává výškový rozdíl 1 podlaží ramene s 19 stupni, druhá překonává rozdíl se 6 stupni. Parkování plošiny je v dolní stanici za posledním schodišťovým stupněm. Závěrečná kontrolní prohlídka za účasti zástupce odboru výstavby Městské části Prahy 8 se uskutečnila dne 5. 5. 2016.

Zdroj: MHMP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.