Žluté lázně otvírají tradiční příměstské tábory

Žluté lázně v Praze-Podolí opět otvírají prázdninové příměstské tábory. V letošním roce se zaměří na seznámení dětí s historií prostřednictvím českých bájí a pověstí. Malí táborníci během prázdnin využijí celý areál na břehu Vltavy a půjdou i na výlet. Čeká je pestrý program, celodenní strava i dohled odborných vedoucích. Příměstské tábory Sluníčka se školkou začínají 1. července 2016.

Žluté lázně: Příměstský tábor Oficiální zdroj: Sluníčka/Žluté lázně

 

Tábory mohou navštívit během celých prázdnin až do 31. srpna 2016 děti ve věku od čtyř do deseti let. Výhodou programu je pestré využití volného času dětí. Díky prostředí tak mohou sportovat, relaxovat, vzdělávat se, výtvarně tvořit, soutěžit i chodit na výlety.  „V praxi to znamená, že mohou hrát například beachvolejbal, stolní tenis a provozovat i další sporty v areálu, vyzkouší si aktivity spojené s vědou nebo canisterapii, vyjedou na výlet do blízkého jezdeckého oddílu, zapojí se do dětských workshopů. Čeká je vzdělávání hudbou, absolvují kurzy první pomoci a sebeobrany, letní vaření i mnoho dalších činností,“ vypočítává Libuše Klinková, hlavní vedoucí dětských programů Žlutých lázní.

 

Prázdniny ve znamení českých bájí a pověstí

Děti se seznámí s nejznámějšími českými bájnými postavami, například s Bivojem, Libuší, Křesomyslem a Horymírem, králem Ječmínkem, Bruncvíkem, Bílou paní, Krokem a dalšími postavami spojenými s bájemi či historií českých zemí. „Během projektového dne si děti vyslechnou příběh, který je pak provede celodenním programem. Samozřejmě si užijí spoustu her, soutěží, vytvoří si upomínkový předmět. Naším cílem je, aby se děti zábavnou formou seznámily s událostmi z české historie,“ doplňuje Michaela Nováková, vedoucí tábora Sluníčka se školkou.

 

Praktické informace

Příměstské tábory Sluníčka se školkou stojí 700 korun na den. Rodiče mohou využít vždy celý týdenní turnus nebo jednotlivé dny. Pro děti je v táborech rezervován čas od sedmi do devatenácti hodin. Maximální kapacita na den je pětadvacet dětí.

O zábavu táborníků se postará pět proškolených oddílových vedoucí a po celou dobu bude přítomen zdravotník. Součástí týmu je speciální pedagog. Výhodou tábora je vlastní kuchyň, která umožňuje přípravu jídel i pro děti s omezením.

Více na www.slunicka.org a www.zlutelazne.cz

 

 

Zdroj: Žluté lázně

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.