Léto na zámku pro rodiny s dětmi i romantika ve dvou na pozadí gastronomických zážitků

Chateau Mcely nabízí takřka pohádkovou dovolenou s atmosférou „starých dobrých časů“. Hosté si tu skutečně odpočinou od velkoměsta s jeho každodenním shonem, načerpají zde nové síly v přírodě. Stačí vnímat vůni okolních lesů a luk či doslovně ochutnávat anglický park – utrhnout si třesně, maliny, lesní jahody, švestky. Prostě nostalgicky užívat léta. Rodiny mohou navíc využít až 31. srpna 2013 tzv. letní balíček se zajímavou možností ubytování.

mcely_leto_perex

 

Místo je ideální pro romanticky založené páry, ale i celé rodiny. Ten, kdo své nejbližší vezme na prázdninový pobyt na zámku na ně jistě zapůsobí vybraným vkusem a potěší hýčkáním i řadou nečekaných zážitků. Takovým může být, když se dovolenkový nebo víkendový pobyt promění v zásnubní. Chateau Mcely má pro tuto nevšední příležitost připraven speciální salonek. Stvrdit tento první krok ke společné cestě životem může následně romantická zámecká svatba. Ale o té zas někdy jindy.

 

Léto s rodinou

Pro rodiny s dětmi je připraven letní balíček. Rodiče stráví jednu noc v apartmá a jejich děti bezplatně ve dvoulůžkovém pokoji. Noc na zámku v samostatném blízkém pokojíku bude pro děti jistě zážitkem. Pro sportovně založené je určena rodinná projížďka na kole po doporučených trasách různých úrovní. Děti i rodiče jistě ocení bezplatný dětský mini klub plný kreativních her, zdravého cvičení v parku a zábavy s novými kamarády po celý týden. K létu patří koupání, které Mcely nabízejí v přírodním vyhřívaném biotopickém jezírku s pláží s bílým jemným polabským pískem ideálním ke stavění písečných hradů či báboviček, a dále koupání ve venkovní vířivce.

 

Děti jako v bavlnce

Zámek je vybaven vším, co děti potřebují, ať už jsou to přebalovací pultíky, postýlky, župánky, bačkůrky, stupátka k umyvadlu či dětská kosmetika. K dispozici jsou i přenosné chůvičky, pohádková DVD, dětský koutek v restauraci Piano Nobile s atraktivní kuchyňkou či velkým domečkem pro panenky. Pro vybití energie je jako stvořený přilehlý pětihektarový anglický park s dětským hřištěm Pod kopretinou s domečkem Princezny Julinky situovaným ve spodní části parku, stranou od zámeckého dění či okolní Svatojiřský les. Po celé léto bude pro děti v parku připravena trampolína, míčové hry či tenis na multifunkčním hřišti, kroket, pétanque a badminton. Mohou si také zacvičit na přírodní stezce zdraví. Chvilky oddechu mohou děti využít k bližšímu styku s přírodou, jako je pozorování hotelu pro broučky či zalévání v parku dětskými konvičkami. Lze objednat řadu dalších atrakcí, jako jsou například projížďky v kočáře, lukostřelba nebo jízda na ponících v parku.

K dispozici je dětské menu, které nabízí zdravé chutné pochoutky respektující výživové potřeby. Dětské služby doplňují masáže pro nejmenší. V případě zájmu uspořádá zámecký personál i dětskou párty.

 

Chvíle v přírodě

Letním tipem nejen pro rodiny je zámecký piknik na pohodlných polštářích a dekách uprostřed parku. Při troše štěstí přijde hosty navštívit i elegantní páv ze sousední farmy, který se rád zámeckým parkem prochází a ukazuje nádherný paví vějíř. Podniknout lze i celou řadu zajímavých rodinných výletů do blízkého okolí.

 

Letní gastronomické zážitky

Co třeba voňavý jahodový osvěžující sorbet či jen skleničku šampaňského s čerstvými jahodami na lehátku u jezírka zalitého sluncem? Šéfkuchař oceňované restaurace Piano Nobile Honza Štěrba pro hosty v průběhu léta připraví sezónní speciality z těch nejlepších surovin. Ani milovníci chřestu nebudou ochuzeni a mohou se těšit na speciální chřestové menu v doprovodu lahodného ryzlinku.

Hosty čeká také novinka v podobě nedělních výhod v restauraci Piano Nobile. Každý týden šéfkuchař doporučí ideální kombinaci tříchodového menu, které od 12 do 15 hodin bude možné ochutnat za cenu 790 Kč za doprovodu živé klavírní hudby. Po předchozí rezervaci je možné také domluvit v této době hlídání dětí zdarma.

 

Zdroj: Chateau Mcely

mcely003

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.