Kávovar, který umí i ledové osvěžení

Automat na přípravu teplých nápojů Bosch TAS2005 Tassimo se začátkem roku probojoval na základě oblíbenosti u spotřebitelů do finále soutěže Produkt roku 2012 v kategorii Kávovary, kterou vyhlašuje nezávislý nákupní portál Heureka.cz. Oblíbenost kávovaru nyní pravděpodobně ještě stoupne, když jeho schopnosti výrobce rozšířil o přípravu ledových variant oblíbených nápojů.

np_bosch_tassimo-ledove-napoje_perex

Automatické kávovary Tassimo jejich majitelé pozitivně hodnotili zejména pro jednoduchou obsluhu, rychlou přípravu nápojů, snadné čištění i širokou nabídku kapslí a v neposlední řadě pro atraktivní design.

Příprava espressa, cappuccina či čokolády v ledové variantě je velmi jednoduchá. Do sklenice vhodné k přípravě horkých nápojů se nejprve dá led. Do kávovaru pak společně s kapslí vloží jeden ze speciálních Ice T-disců. Jeho použitím získáte silný horký nápoj, kterému rozpuštěný led dodá potřebné množství vody a sníží jeho teplotu, čímž vznikne ledový nápoj. Takto připravená ledová káva nebo čokoláda nabídne chuť kávy, na kterou jste zvyklí, ale ve formě osvěžujícího nápoje.

 

Jak to funguje

Ice T-disc funguje stejně jako kapsle, tedy na principu technologie čárového kódu. Stačí zvolit kapsli s nápojem, na nějž máte chuť, vložit ji společně s Ice T-discem do přístroje a zmáčknout tlačítko. O všechno ostatní se postará Tassimo, které si na kapsli a Ice T-discu přečte čárový kód obsahující informace nutné pro přípravu nápoje. Automaticky podle čárového kódu odměří potřebné množství vody, čas spaření a teplotu. Ice T-disc stačí po použití omýt pod tekoucí vodou a osušit. Takto je připraven pro další užití, a to nejméně pro následujících 50 cyklů.

bosch-tassimo_tas2005

 

Kde Ice T-disc pořídit

Novinka je dispozici od poloviny roku 2013 zdarma k balení kapslí espresso, cappuccino a čokoláda a také jako příbal k vybraným automatům pro přípravu nápojů Tassimo zakoupeným v běžné maloobchodní síti. Balení obsahuje sadu tří Ice T-disců: 1x espresso, 1x cappuccino a 1x čokoláda.

 

Zdroj: BSH domácí spotřebiče

1 komentář

    • Lenka on 27.1.2015 at 16:28

    Odpovědět

    Kvalitní zásobníky ledu, bez kterých se neobejdete v restauraci, ale hodí se také do běžných domácností:

    http://vyrobnikyledu.cz/zasobniky-ledu.htm

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.