Kolekce Möve: Koupelna jako brána do světa fantazie

V kolekci koupelnového textilu a doplňků na rok 2015 spojila značka Möve tradiční německou preciznost s důrazem na řemeslnou kvalitu s uměleckým odkazem největších italských a vlámských mistrů, ale i touhou po dobrodružství, cestovatelských zážitcích, které dnešní virtualizovaný svět tolik podněcuje. Zárukou luxusního, ale neotřelého designu se stal Michael Ungerer, jehož jméno bylo po dvě desetiletí spojeno se známou, rovněž německou značkou JOOP!

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Kashmar Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Kashmar
Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

Značka Möve, založená roku 1927, je nerozlučně spjata s výrobou v Německu. Tento rodinný podnik již po desetiletí zpracovává své výrobky ve vlastních výrobních závodech v Großschönau/Sachsen, což je zárukou jeho spolehlivosti a vysoké kvality. Ve vlastním designu produktů Möve pulzuje energie Berlína; metropole, která je místem, kde vznikají nejnovější trendy, a z něhož zároveň dýchá historie a zkušenost.

V nové kolekci se tak přirozeně snoubí všechny, byť na první pohled protichůdné, aktuální trendy ze světa módy, neboť všechny produkty mají společného jmenovatele – froté. Milovníci historie a umění sáhnou, stejně jako duše romantické po kolekci s majolikovými vzory, nadýchaných osuškách, které svou inspiraci našly v zámeckých koupelnách, ale řadě evokující kašmírové látky. V nich zračící se exotika zahrává současně na dobrodružnou strunu, kterou naplno rozezvučí další řada koupelnového textilu se safari potisky. Pro cestovatelské duše je v nejnovější nabídce Möve možná největší prostor. Mohou si vybrat design evokující slunečné pláže, cesty po všech světadílech či nejslavnějších metropolích a pokud ani jedno není pro zákazníka tím pravým, nebo si chce od vší té dynamiky odpočinout, pak může sáhnout po uklidňující střízlivé jednobarevné řadě.

Ve shodném designu s textiliemi jsou i koupelnové doplňky jako mýdlenky, svícny atd.

 

Kolekce Möve 2015

Pojďme si teď představit jednotlivé řady

 

CAPRI

Nádherný letní den na ostrově Capri: bílé domky, azurové nebe a křišťálově průzračné moře, modrá ve všech svých odstínech. Ve stínu teras a v interiéru elegantních domů uchovávají potřebný chlad dlážděné podlahy. Ornament těchto dlaždic odráží regionální tradici a řemeslnou zručnost italského jihu.

Nová řada Capri je inspirována právě tradiční italskou majolikou. Typické vzory a barvy této jihoitalské keramiky jsou vytvořeny pomocí žakárového vzoru. Ručníky a osušky z této řady mají na sobě okouzlující vzor dlaždičky, proužku nebo zcela geometrického designu. V nabídce jsou rovněž vzorované lehké župany s froté podšívkou a kratší saténové kimono s decentním potiskem. Design koupelnových doplňků připomíná taktéž vzory a styl dlaždic, typických pro ostrov Capri. Vysoce kvalitní svíčky Capri ve třech různých barvách a vůních, jsou zabaleny v luxusních keramických nádobách s dřevěným víčkem.

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Capri Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

SANSSOUCI

Při vytváření řady Sanssouci se tým designérů Möve inspiroval velkolepou nádherou zámku Sanssouci. Ručníky z této řady nesoucí jméno tohoto zámku vynikají krásnými pudrovými a pastelovými odstíny, které můžete obdivovat i na tapetách a výzdobě stropů v interiérech zámku Sanssouci.: Základní řada ručníků Sanssouci zahrnuje pět různých velikostí v osmi jemných pastelových barvách- např. meruňková, slonová kost, arktická modř či barvu šeříků. Ručníky jsou utkány z obzvláště jemné, nadýchané, stoprocentně bavlněné příze. Právě díky této jemně tkané přízi jsou všechny produkty krásně nadýchané a hebké.

Koupelnové předložky s vysokým vlasem jsou rovněž k dispozici v osmi barevných odstínech. Kolekce taktéž zahrnuje krátký župan s šálovým límcem pro ženy, v meruňkové a mátové barvě. S touto kolekcí perfektně ladí doplňky z řady Marble.

 Luxusní kolekce Möve 2015: řada Sanssouci Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

SAFARI LODGE

Exotická, ale zároveň nesmírně elegantní řada, inspirovaná barevnou paletou a fascinujícím životem v africké divočině. Möve vpracovalo do žakáru tygří a leopardí vzory. Jemné barvy evokují sluncem vyprahlou krajinu, kterou známe z autobiografické novely Karen Blixenové „Na východ od ráje“. Ručníky jsou dostupné ve dvou kombinacích, v pískovém a hnědém odstínu. V této kolekci najdete rovněž dámský župan se zipem a vysokým límcem, opět s tygřím vzorem. Koupelnové doplňky z řady Safari Lodge zůstávají věrné zvířecím vzorům: dóza na zubní kartáčky, podložka pod mýdlo, dávkovač tekutého mýdla a záchodová štětka jsou vyrobeny z foukaného skla s hnědo-béžovými skvrnami, a připomínají tvar želvího krunýře.

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Safari Lodge Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

MOSAIC

Kolekce Mosaic je inovativní řadou žakárových ručníků s vysoce ušlechtilou strukturou připomínající drobnou mozaiku. Tyto sofistikované ručníky jsou vyrobené ze stoprocentní bavlny. Jsou dostupné ve třech různých barevných provedeních, dvou velikostech a ve dvou designech: v první variantě se zcela mozaikovým vzorem s lemováním v jednobarevném provedení, v druhém případě je mozaika vyvedena i na lemu. Tkaný okraj dodává ručníkům na atraktivitě, a to díky barevným svislým proužkům. Kolekci elegantně doplňuje velurový župan s límcem a v nabídce jsou taktéž pestré koupelnové podložky. Řadu skvěle doplňují koupelnové doplňky s vícebarevnými mozaikovými reliéfy.

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Mosaic Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

KASHMAR

Nová řada Kashmar od firmy Möve našla inspiraci v legendární řadě Silk Road. Klasické kašmírové vzory zdobí ručníky, župany i vonné svíčky, a objevují se jako všudypřítomný motiv na vysoce komfortních ručnících a osuškách, a to díky nejmodernější digitální tiskové technologii. Möve současně nabízí i kvalitní ručníky ve čtyřech barvách ve stylu „Pohádek tisíce a jedné noci“. V tomto případě se kašmírové vzory objevují na žinylkové borduře ručníků, a to v kombinaci s barevně sladěnými krystalky Swarovski. Dokonalý vzhled završuje elegantní župan s límcem vyrobený z příjemného veluru, který je dostupný ve dvou barevných odstínech, a na němž jsou rovněž digitálně vytištěné kašmírové vzory.

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Kashmar Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

BROOKLYN – NOVÝ DESIGN & NOVÉ BARVY

S kolekcí Brooklyn firma Möve v loňském roce sáhla do archívu svého žakárového programu, a vyvolala tak vzpomínky na klasické materiály a vzhled Dandy éry. Firma Möve vybrala čtyři překrásné tradiční látkové vzory – doplněné o jednobarevný ručník s bordurou v provedení rybí kosti – a mistrovsky je přetvořila do froté materiálu s moderním nádechem: tartan, tvíd, rybí kost a glenček. Působivý efekt vytvářejí zejména vysoce kontrastní grafické motivy, a to díky použití speciální příze buklé s obsahem viskózy a lnu. Tradičně nesmí na ručnících od firmy Möve chybět propracované lemování: u kolekce Brooklyn to je smyčková obruba v krásném šachovnicovém provedení. Lze vybírat ze tří barevných kombinací: přírodní/černá, přírodní/arktická modř a přírodní/kašmír, a taktéž z jednobarevných variant, a to v odstínech: arktická modř, kašmír a černá. V souladu s designem těchto ručníků Möve vyrábí i dva nové župany: jeden se vzorem glenčeku v odstínu přírodní/arktická modř a jeden v tartanovém provedení v odstínu přírodní/černá.

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Brooklyn Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

LOFT- NOVÝ BAREVNÝ PROGRAM

Zejména pro příznivce jednobarevné řady Loft má firma Möve dobré zprávy: v březnu příštího roku obohatí tuto kolekci o šest nových barev. Loft je vyroben z inovativního airspin vlákna. Speciální proces předení a následného čištění vytváří v airspinovém vláknu kapsičky vzduchu, a to tak dosahuje mimořádně vysoké absorpční schopnosti, rychle schne a má vysoký objem příze. Vzhledem ke své objemnosti a jemnosti je tento ručník zároveň velice lehký, jeho gramáž je 550 g/m2.

Řadu doplňují luxusní bavlněné koupelnové podložky dostupné ve dvanácti odpovídajících barevných odstínech. Jemnost vlákna, vysoce kvalitní vzhled a vysoká gramáž 2000 g/m2 jsou obzvláště hodné pozornosti.

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Loft Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

BEACH

Léto, písek a slunce – ať již relaxujete doma, nebo v zahraničí, krásná plážová osuška je nezbytným vybavením určeným pro letní radovánky! Tento rok se firma Möve zaměřila zejména na nové motivy. Inspiraci pro sezónu 2015 hledala zejména v oblasti cestování a v nákresech map. Rozšířila sérii Travel, nově v ní najdete vyobrazení Vítězného oblouku stojícího v Berlíně, či Brandenburskou bránu. Stejně tak má nové přírůstky řada The World s nákresy historických map. Oblíbené motivy z řady Nature budou nadále dostupné i roce 2015. Všechny plážové osušky mají rozměr 80 cm x 180 cm. Na pláži krásně vyniknou jejich jasné a výrazné barvy, za což vděčíme nové, inovativní tiskové technologii.

Luxusní kolekce Möve 2015: řada Beach Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

KOUPELNOVÉ DOPLŇKY

Oblíbené dávkovače na tekuté mýdlo, bavlněné košíky na koupelnové doplňky a další výrobky, které najdete v nových koupelnových řadách. Jsou navrženy tak, aby perfektně ladily s ostatním vybavením a dodaly vaší koupelně ten správný lesk.

Luxusní kolekce Möve 2015: koupelnové doplňky k řadě Safari Lodge Foto: Möve, A la Maison, oficiální zdroj

 

O společnosti FROTTANA, výrobci značky Möve

Již po desetiletí je značka Möve synonymem pro exkluzivní froté produkty vyráběné v Německu. Tato tradiční manufaktura na froté se díky svému širokému a designově propracovanému sortimentu, orientovanému na koupelnu a ložnici, postupně etablovala a dnes platí za mezinárodně uznávanou a vysoce sofistikovanou značku udávající životní styl.

Od svého založení v roce 1927 tato rodinná firma vyráběla vysoce kvalitní a odolné froté ve vlastních výrobních závodech v Německu. Ve svých kolekcích spojuje tradici a kvalitu s moderním designem a textilními inovacemi. Vedle domácího textilu jako jsou froté ručníky, župany a ložní povlečení, nabízí Möve také bezpočet koupelnových a bytových doplňků, tematicky sladěných s froté produkty.

Výrobky Möve jsou k dostání ve specializovaných maloobchodech v Německu, Evropě a Asii; stejně tak najdete tuto značku v několika jejich vlastních obchodech. V Čechách je najdete především v obchodech A la Maison.

 

Zdroj: A la Maison.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.