LEEDA: Nová kolekce MARKS inspirovaná filmovým natáčením

Šaty poslepované lepicí páskou? Modely počárané barevnou změtí “tejpy”? Kdo při shlédnutí nové kolekce LEEDA poslal svou fantazii tímto směrem, není daleko od pravdy. A kdo někdy zavítal na filmové natáčení, může se trefit i do černého.

Nová módní kolekce Marks od značky Leeda Foto: Leeda, oficiální zdroj
 

Autorka se totiž nechala inspirovat značkami (marks), které se při natáčení zdánlivě nahodile zjevují na podlaze, na stěnách, na trávě či sněhu. Postupně narůstají jedna přes druhou, mění barvy, přibírají písmena i krátké texty.
Mají jednoznačně technickou funkci a účel – pomáhají filmařům přesně definovat, kdo, jak a kudy se v průběhu akce pohybuje. Je to jakási řeč, jejímž záznamem vznikají obrazce. A ty často působí velice originálně a esteticky.

Inspirace značkami z natáčení Foto: Leeda, oficiální zdroj

 

„ Když se ocitnu na natáčení jako kostýmní návrhářka nebo stylistka, opuštěné značky fotím. Fascinuje mě, jak se po skončení natáčení živoucí organismus lidí i techniky rozplyne, iluze zmizí a místa se vrátí ke své původní podobě. Nejčastěji na zemi, ale i na stěnách, zůstanou lepenkové obrazce. Ve spolupráci s grafickým designerem Mariem Corradinim vznikl pro kolekci exkluzivní velkoplošný tisk na jemné bavlně i úpletu. Motivy jsem použila i pro strojovou výšivku. Výšivky fungují jako pojící prvek místo klasického šití, to eliminuji. Jakoby jimi model slepuji ,vysvětluje designérka a módní návrhářka Lucie Kutálková.

 

 

Kolekce je ležérní a uvolněná, založená na detailu a barevných akcentech výšivek i originálního celoplošného tisku. V trefném souladu vznikla i limitovaná kolekce bot značky SHOEDAISM od designérky Karin Ondřekové.

 

 

Na vlastní oči

Slavností představení nové kolekce proběhne 16. dubna od 17 do 22 hodin v obchodě Leeda. Speciální nabídka jen pro tento den sleva na kolekci MARKS 10 % a na starou kolekci 40 – 60 %. Jste srdečně zváni!

 

 

 

 Zdroj: Leeda

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.