Kährs Småland: Dubové podlahy s tajemstvím hor a třpytem severských jezer

Švédský výrobce vrstvených dřevěných podlah Kährs připravil pro letošní rok novou kolekci příznačně nazvanou Småland, do níž „zaklel“ ducha severské přírody. Småland, který ze švédštiny přeložíme jako „malé země“, pramení již z 12. století, kdy označoval území bájných lesů rozdělených do menších celků v čele s třinácti náčelníky. A právě divoká krása tohoto kraje s drsnou krajinou, tajemnými horami a třpytícími se jezery dala inspiraci pro vznik 12 rustikálních lamelových dubových dekorů. Navíc je oblast současně domovem společnosti Kährs, která zde byla založena již v roce 1857, i místem výroby této nové kolekce.

 Kährs Småland: dekor Dub Vedbo Foto: KPP, oficiální zdroj


Kährs Småland: dekor Dub Vedbo
Foto: KPP, oficiální zdroj

 

Podmanivá surovost a barvitost krajiny Småland se promítá do jednotlivých dekorů. Kolekce zahrnuje světlé i tmavé odstíny, spektrum sahá od studených tónů bílé mlhy a mrazu přes teplejší zlatavé odstíny medu a jantaru až po tmavost hnědého uhlí a tabáku. Každé prkno je individuálně ošetřeno, aby vynikla originální kompozice suků, struktury a prasklin.

Na rozdíl od předchozích rustikálních kolekcí je zde unikátního povrchu dosaženo roboticky, což garantuje vysokou přesnost a kvalitu. Výsledkem je dynamický povrch, který mění vzhled v závislosti na osvětlení i úhlu pohledu.

 

Technické informace

1lamelové dílce o rozměru 2420x187x15 mm mají 3,5 mm nášlapnou vrstvu z dubu, středovou část z borovicového dřeva a spodní protitah z jehličnatých dřevin. Podlahové dílce jsou z výroby vybaveny společností Kährs patentovaným, vysoce přesným a v tahu pevným zámkovým spojem Woodloc 5S. Povrch mají mořený, kartáčovaný, ošetřený přírodním olejem. U poloviny dekorů výrobce použil techniku Riverstone, opracováním prostoru kolem suků do hloubky dojde k jejich zvýraznění a zplastičtění povrchu. Tyto dekory mají i zkosené hrany. Zbývajících šest dekorů svým vzhledem připomíná ručně opracovávanou výraznou kolekci Kährs Da Capo. Pokládka je možná i na podlahový topný systém.

 

Prodej zajišťuje

Nejen tuto kolekci Kährs na českém trhu exkluzivně nabízí společnost Kratochvíl parket profi. Prodejní cena dekorů z kolekce Kährs Småland se pohybuje od 2 100,- Kč za m2 bez DPH. Pro více informací navštivte www.kpp.cz.

 

Zdroj: Kratochvíl parket profi

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.