Jarní úklid v kosmetickém kufříku

Včera jsme prostřednictvím nové kolekce líčidel značky Marionnaud poodkryli trendy v líčení pro jaro a léto letošního roku. Než si však nové trendové či osvědčené oční stíny, řasenky, pudry atd. pořídíte, měli byste nejdříve, podobně jako v případě bytu, provést jarní úklid. A to jak v koupelnové skříňce nebo toaletním stolku, ale i kufříku nebo taštičce, v nichž nosíte kosmetiku pohotovostně s sebou.

http://www.dreamstime.com/stock-images-portrait-beautiful-woman-make-up-brushes-image17009224

Ze všeho nejdříve udělejte probírku a bez slitování vyhoďte všechnu kosmetiku s prošlým datem trvanlivosti. V lepším případě takové prošlé výrobky jen nevábně voní, což je následek žluknutí tuků, ale vždy je tu nebezpečí že u líčidel i krémů došlo k chemické reakci, jejímž důsledkem může být alergická reakce na složky líčidla, které již nemají původní vlastnosti, přestaly být při styku s pletí či sliznicemi neutrální.

To samé platí i o špatně zavřených krémech, make-upech či rtěnkách, které jsou sice podle data v pořádku, ale díky přístupu vzduchu oxidovaly, ztvrdly nebo v teple žlukly. To poznáte na první pohled i čichnutí.

 

Dejte na zkušenosti odborníků

Stará řasenka může způsobit u citlivých jedinců nepříjemné podráždění očí až zánět spojivek. „Tekutý make-up je dobré nemít déle než devět měsíců od data výroby. Naopak tuhý pudr při správném skladování vydrží i dva roky. Kosmetika, která je prošlá, může na naší pleti nadělat více škody než užitku,“ dodává Dagmar Korbová z internetového obchodu Krasa.cz. Pokud je kosmetika již prošlá, mění často svojí barvu, vůni i konzistenci. Při jarním kosmetickém úklidu také nezapomeňte na ořezání všech tužek, aby se na hrotech neobjevovaly bakterie, potřeba je to zvlášť u tužek, se kterými si malujete vnitřní linky.

 

Dokonalá očista pomůcek

Jarní očistu nepotřebuje jen naše pleť ale také kosmetické doplňky jako jsou štětce a pudrové a make-up houbičky. Zůstává na nich spousta nečistot a mastnoty, které mohou pokožku zanést a přivodit například nepříjemné akné. Nejen při jarním úklidu je proto dobré všechny štětečky a aplikátory vyprat ve vlažné vodě s trochou šampónu. Vše pak nechte přes noc důkladně uschnout. K dosušení nepoužívejte fény ani topení. Citlivý materiál by se mohl poškodit. Štětce také nesušte vlasem nahoru. Nejlépe vodorovně položené např. na ručníku. „Na štětce i houbičky pak pravidelně aplikujte speciální antibakteriální spreje. Očistu si zaslouží i váš hřeben, který perte v šamponové lázni alespoň jednou za dva týdny. Znečištěný hřeben urychluje maštění vlasů,“ radí ještě Dagmar Korbová.

 

 

kačapa

Zdroj: Krasa.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.