Golf, wellness a gastronomické zážitky

Pokud jste vášniví golfisté a zároveň i gourmeti a navíc rádi pobýváte v krásné horské přírodě, můžete jednu ze svých cest za relaxací nasměrovat do Krkonoš, do Mladých Buků, kde se vám všechny tři zájmy promítnou do podoby služeb 4 hvězdičkového hotelu Grund Resort Golf&Ski, který v letní sezóně nabízí zajímavé balíčky Golf&Joy s vouchery do rovněž 4 hvězdičkové hotelové restaurace.

grundresort__perex

 

Jedná se o nabídku, která spojuje golf, gastronomické zážitky i relaxaci v sympatickém a výhodném poměru. Pokud se Mladých Buků vydáte trénovat své odpaly a zakoupíte 2x green fee na 18 jamek, obdržíte za odměnu voucher na 500 korun do zdejší restaurace. Zdarma si tu můžete zatrénovat s 50 driving míčky na osobu, po hře vás čeká hodinka v hotelovém wellness, kde můžete využít jak finskou saunu, tak bazén s protiproudem či relaxační vířivku. Nabídka platí celé léto až do 30. září, a to od pátku do neděle. Za dvě osoby za vše zmíněné zaplatíte 2 700 Kč.

hotel-grund-resort

Pokud vás nabídka láká, ale chcete přijet ve všední dny, můžete sáhnout po balíčku, který platí od pondělí do čtvrtka a pro dvě osoby vyjde na 1 660 korun. Za 2x green fee na 18 jamek tu můžete trénovat s 50 driving míčky. V balíčku obdržíte voucher na 300 Kč opět platný v restauraci Grund Restaurant.

 

Letní menu šéfkuchaře Grund Restaurantu Jiřího Středy

Při návštěvě této turisticky atraktivní lokality stojí za to myslet také na svoje další smysly a zapojit do relaxačního procesu i chuťové pohárky.

 

Červencové menu ve znamení jahod

Snad neexistuje člověk, který by nemiloval chuť a vůni čerstvých jahod, s vyjímkou alergiků. V Grund Restaurantu je ale šéfkuchař Jiří Středa pravidelně zařazuje i jako plnohodnotnou součást klasického či měsíčního menu, které jejich využití dodává zcela nový rozměr. Po celý červenec si tak hosté restaurace v Grund Resort mohou vychutnat několik speciálních jahodových pokrmů. „Původně jsem plánoval jahodové menu na červen, ale dlouhá krkonošská zima zapříčinila, že na přelomu května a června na horách jahody ještě nedozrály. Věřím, že o to více potěší v naší restauraci po celý červenec,“ vysvětluje šéfkuchař Jiří Středa.

Například mousse z uzeného lososa doplněnou carpacciem z čerstvých jahod s vinaigrette z pampeliškového medu či studené jahodové consommé, parfait z jogurtu a levandulový jogurt. Pokud vás v létě nejvíce osvěží salát, můžete vyzkoušet jahodový se sýrem gouda, creme frâiche, jarní cibulkou a domácím chlebem. A na závěr je tu sladká tečka glazírované jahody s pomerančovou redukcí, vanilkovým sabayone a bílou čokoládou. Menu pak můžete korunovat klasickým jahodovým sorbetem se sektem.

 

Srpnové tomatové

Měsíční menu bude tentokrát založeno na místní sklizni rajčat, která neodmyslitelně patří do kulinářského umění a neobejdou se bez nich především jižní kuchyně a šéf Grund Restaurantu se s nimi nebojí trochu více zaexperimentovat.

Na probuzení chuťových pohárků doporučuje lehký předkrm bruschetta z bazalky, konfitovaného česneku, parmezánu a čerstvých tomatů. Tomatová polévka svým názvem příliš nepřekvapí, avšak chutí ano. Čeká v ní na vás zakysaná smetana, tymián a sušené tomaty. K hlavnímu chodu se nabízejí rovnou čtyři varianty, jak vyzkoušet skvělou chuť lokálně pěstovaných rajčat. Máte-li rádi ryby, nebojte se vyzkoušet filet z lososa s gratinovanými tomaty, parmezánem a ragoutem z cukety. Příznivce masitých jídel potěší vepřová panenka se sušenými tomaty, bramborem a s karamelizovanou cibulí a gazpachem. Upřednostníte-li raději něco lehčího, v nabídce najdete jednoduché “Gnocchi pomodoro” se zelenými tomaty, bazalkou a parmezánem či Caprese salát z mozzarelly, tomat, bazalky a rukoly.

 

O hotelu Grund Resort Golf&Ski

Otevřen byl v září 2009 v Mladých Bukách jako projekt rodinné společnosti Grund, která v obci úspěšně podniká již od roku 1990. Na místě, kde dosud stálo 9 jamkové hřiště, se nově pod hlavičkou Grund Resort Golf&Ski otevřelo 18 jamkové hřiště a 4 hvězdičkový hotel s relaxační zónou a restaurací. Součástí Resortu je i lyžařský areál. Grund Resort Golf&Ski je členem sítě Asten Hotels.

 

Zdroj: Grund Resort Golf&Ski

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.