Eva Pilarová slaví 55 let na scéně


Královna swingu a legendární česká zpěvačka Eva Pilarová působí na hudební scéně již od počátku 60. let. Svých 55 let na scéně oslaví dvěma galakoncerty, na něž si jako hosty pozvala jak zástupce mladší generace zpěváků a hudebníků jako Matěje Rupperta, Vojtu Dyka či kapelu Wohnout, tak i zpěváka, s nímž svou pěveckou kariéru zahajovala a jenž je sám českou hudební legendou –  Karla Gotta. Koncerty se budou konat 27. října v Mahenově divadle v Brně a 29. října v pražské Lucerně.

Eva Pilarová Foto: Emurfilm Production, oficiální zdroj

 

Návštěvníci koncertů se již mohou těšit na zpěvaččiny duety s hostujícími interprety, jako například Tam za vodou v rákosí s Matějem Ruppertem, Montiho čardáš s Vojtou Dykem a Oliver Twist s kapelou Wohnout a mnoho dalších hitů.

Chybět nebude ani legendární skladba z pera autorské dvojice Šlitra a Suchého Je nebezpečné dotýkat se hvězd, kterou si Eva Pilarová zazpívá s Karlem Gottem. „S Evou Pilarovou nás od samého počátku spolupráce pojí obdiv k stejné muzice. Její výzvu být jedním z hostů jejích jubilejních koncertů v Brně a Praze jsem velmi rád přijal,“ potvrzuje Karel Gott.

Zpěvačka se pro oslavu 55 let na scéně obklopila hvězdami současné hudební scény, se kterými již delší dobu čile kooperuje, včetně dosud neobjevených mladých talentů. „Ve svých začátcích jsem zpívala s Waldemarem Matuškou nebo Karlem Gottem, čehož si moc vážím. Nyní pro mě to samé znamená spolupráce s Vojtou Dykem, Matějem Ruppertem a k nim se přidává nová budoucí hvězda Tomáš Ringel,“ vysvětluje Eva Pilarová a ještě dodává: „S kapelou Wohnout jsme si zase doslova padli do noty již před dvěma lety a naše spolupráce mými galakoncerty rozhodně nekončí, bude pokračovat i příští rok.“ 

„Na koncert se moc těším, protože na spolupráci s Evou se těším vždycky. Kromě našeho společného duetu mám pro diváky připraveno i jedno sólové žertovné překvápko,“ prozrazuje Matěj Ruppert, jenž si na koncertě zazpívá ještě s Vojtou Dykem skladbu Something Stupid z repertoáru Franka Sinatry.

Na galakoncertu Evy Pilarové vystoupí i Matěj Ruppert  Foto: Emurfilm Production, oficiální zdroj

Na galakoncertu Evy Pilarové vystoupí i Matěj Ruppert
Foto: Emurfilm Production, oficiální zdroj

 

Hudební celek doplní duety Evy Pilarové s mladičkým talentem Tomášem Ringelem. Půjde například o skladbu Popokatepetl twist. Na koncertě dále zazní písně Kočka není pes nebo Hrom aby do tebe lásko má prásk a řada dalších písní. Na koncertech zpěvačku doprovodí Petr Sovič a jeho Golden Big Band Prague a moderovat je bude Aleš Cibulka.

 

Vstupenky

V Brně i v Praze koncerty začínají v 19 hodin a potrvají dvě hodiny. Vstupenky na koncerty v rozmezí od 490 do 790 korun lze zakoupit na www.ticketportal.cz (Praha a Brno) nebo www.ticketpro.cz (pouze Praha).

 

Eva Pilarová

Studovala na JAMU operní zpěv, brzy začala nahrávat pro Supraphon i rozhlas, odskočila si i na divadelní prkna a objevila se i ve filmech Kdyby tisíc klarinetů nebo Dobře placená procházka. Její neuvěřitelný hlas o rozsahů tří oktáv jí přinesl řadu ocenění a to i v zahraničí, na západ měla ale v době normalizace zákaz cestovat.

Dnes je i neméně známou a především uznávanou fotografkou i autorkou kuchařských knih.

Eva Pilarová na snímku z 60. let Foto: Emurfilm Production, oficiální zdroj

Eva Pilarová na snímku z 60. let
Foto: Emurfilm Production, oficiální zdroj

 

Zdroj: Emurfilm Production

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.