Divadlo na Orlí představí v českém překladu muzikál Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

BRNO. Další připravená novinka pro sezonu 2014/2015 je hororová klasika holiče z Fleet Street. Sweeney Todd se poprvé v českém prostředí objevil před dvěma lety v Divadle na Prádle, ale pouze v anglické verzi. 12. prosinec přinese premiéru českého překladu Alžběty Šáchové, věnovanému přímo pro scénu JAMU, tedy Divadlo na Orlí.

Muzikál Sweeney Todd bude mít v  českém překladu Alžběty Šáchové premiéru v Divadle na Orlí Foto: Divadlo na Orlí, oficiální zdroj

S muzikálem přišel známý americký hudební skladatel a textař Stephen Sondheim na motivy knihy spisovatele Hugha Wheelera. Příběh plný pomsty a zrady se své první premiéry dočkal v americkém divadle Broadwayi 1. března 1979. Získal Tony Award a Olivier Award za nejlepší muzikál. Námětu se chytil i Tim Burton, který v roce 2007 vypustil do světa úspěšnou filmovou adaptaci Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street.

„Vypráví příběh ďábelského holiče Sweeneyho Todda, který se vrací z vězení zpět do Londýna poté, co byl nespravedlivě odsouzen. Netouží po ničem jiném než po kruté pomstě. Zákazníci jeho holičského salónu se začnou záhadně ztrácet a masové koláčky Toddovy společnice paní Lovettové najednou chutnají masem, které doteď v Londýně nikdo nejedl…,“ popisují děj herci z Divadla na Orlí.

V hlavních rolích se představí Štěpán Kaminský, Katarína Mikulová, David Janošek, Jiří Daniel a mnoho dalších studentů Janáčkovy akademie múzických umění v Brně pod režií umělecké šéfky Městského divadla Zlín Hany Mikoláškové. O hudbu se postarala Dada Klementová a Daniel Kyzlink, který bude řídit i živý orchestr.

 

 

Tereza Župová

Zdroj: Divadlo na Orlí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.