Prodloužená otvíračka

V brněnském v butiku Pokojík proběhne dnes od 17 hodin prezentace dvou nezávislých kolekcí dvou nezávislých módních návrhářek Andrey Lojkaskové a Marie Mukařovské.

 Prodloužená otvíračka v butiku Pokojík Foto: Pokojík,oficiální zdroj

 

„Čím nižší je úroveň národa, tím víc plýtvá ozdobami.“ (Adolf Loos)

 

Andrea Lojkasková

První nezávislá návrhářka se představí pod značkou LeAndrea softshellový kabát COAL a na něj navazující řadu POWDER & GASOLINE. COAL – plášt černý jako uhel, ze softshellu – zaručuje nepromokavost a chrání před větrem, místo sportovního oděvu elegantní kabát určený pro nečasí!

Softshellová kolekce COAL (uhlí) představuje lehké kabáty, které se vyznačují puristickou linkou a „nekrejčovským zpracováním“, což jde materiálu tzv. naproti. Navazující řada Powder and Gasoline – pudr a benzín vychází právě ze struktury materiálu. Klasické pohodlné a jednoduché střihy jsou převáděny do bezešvých variant a vrstev. Užití softshellu jako materiálu dovoluje nezačistit okraje, zůstává tak zachován lehký objem. Kontrastním materiálem je hedvábí a další efektní či příjemně hřejivé materiály.

Andrea Lojkasková je spolumajitelkou butiku s názvem Pokojík, který se zaměřuje na autorské oděvy a designovou tvorbu. Svou oděvní značku prezentuje pod názvem LeAndrea.

Softshellová kolekce COAL módní značky LeAndrea se představí v butiku Pokojík Foto: Pokojík,oficiální zdroj

Softshellová kolekce COAL módní značky LeAndrea se představí v butiku Pokojík
Foto: Pokojík,oficiální zdroj

 

Marie Mukařovská

Druhá návrhářka uvede svou novou kolekci s příznačným názvem ZiMNí plnou hřejivých a měkkých materiálů – oversize kabáty, ručně pletené svetry, šaty, halenky. Kolekce inspirována ženskou křehkostí a mužským objetím. Vznikla z potřeby zachumlat se a zabalit do něčeho hřejivého a měkkého. Převažují v ní vlněné materiály, trocha hedvábí a ruční pleteniny – ZiMNí to je černá, šedá a fialová. Důraz je kladen na perfektní zpracování materiálů s citlivým přístupem k detailům a střihům.

Marie Mukařovská působí také jako kostýmní výtvarnice. Z poslední doby můžeme zmínit celovečerní debut Laputa režiséra Jakuba Šmída, na kterém se podílela, jenž by měl být k vidění na jaře. Mimo to se průběžně věnuje návrhářské činnosti a především zakázkové tvorbě.

Módní návrhářka Marie Mukařovská představí v butiku Pokojík svou novou kolekci ZiMNí Foto: Pokojík,oficiální zdroj

Módní návrhářka Marie Mukařovská představí v butiku Pokojík svou novou kolekci ZiMNí
Foto: Pokojík,oficiální zdroj

 

Praktické informace

PRODLOUŽENÁ OTVÍRAČKA prezentace dvou kolekcí dvou nezávislých autorek proběhne ve čtvrtek 11. 12. 2014 od 17 hod. v butiku Pokojík, Smetanova 45, Brno. Další informace najdete na www.pokojik.com.

 

Zdroj: Pokojík

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.