Divadelní Flora Olomouc 2015: Květnový program nabídne pražské Divadlo Na zábradlí, slovenskou scénu, ale i olomoucké umělce

Mezinárodní festival Divadelní Flora již každoročně obohacuje uměleckou scénu Olomouce. Letošní 19. ročník přizval špičkové umělce ze Slovenska, pražské Divadlo Na zábradlí, Jiřího Havelku – významnou osobnost českého divadla, Visegrad Performing Arts a mnohé další. Pro diváky jsou od 8. do 17. května připravena činoherní divadla, ukázky současného tance, performativní uměni nebo hudební produkce.

Divadelní Flora 2015: Albert Camus – Cizinec aneb Člověk je tak jako tak vždycky trochu vinen – Divadlo Na zábradlí Foto: Divadelní Flora, oficiální zdroj

Divadelní Flora 2015: Albert Camus – Cizinec aneb Člověk je tak jako tak vždycky trochu vinen – Divadlo Na zábradlí
Foto: Divadelní Flora, oficiální zdroj

 

„Festivalové diváky pozveme tradičně do hlediště Moravského divadla a Divadla na cucky, do klubu S-Cube, Jazz Tibet Clubu, Uměleckého centra Univerzity Palackého a celé řady dalších olomouckých lokací,“ uvedl ředitel Divadelní Flory Petr Nerušil.

 

Program Divadelní Flory

Organizátoři i letos naplnili program překypující zajímavostmi. Postavili tak návštěvníky do nelehké volby. Ze slovenské scény po několika letech opět přijalo pozvání Nitranské Divadlo Andreje Bagara, Slovenské komorní divadlo Martin, bratislavské Slovenské národní divadlo, Divadlo Aréna.

V programové sekci Fokus: Slovensko divadelníci zařadili jedny z nejvýraznějších divadelních představení minulých sezón. Například inscenaci Les, Rosmersholm nebo Karpatský thriller.

Divadelní Flora dále nabídne to nejlepší z aktuální tvorby pražského Divadla Na zábradlí, které bylo oceněno Divadlem roku 2014. Divák má možnost zhlédnout Cizince, Báby, Šílenství a mnoho dalších inscenací. Režijní osobností pro 19. ročník se stal Jiří Havelka. Režisér, herec, moderátor a hudebník připravil hru Regulace intimity nebo Korekce. Experimenty propojující celou škálu umění od tance, divadla nebo hudby představí Visegrad Performing Arts a Spitfire company.

„Naplánovány jsou mj. tři premiéry, dva workshopy, pohádka, debaty s tvůrci nebo večerní DJ sety. Specialitou je bytové divadlo,“ doplnil Petr Nerušil.

Divadelní Flora 2015: A. N. Ostrovskij – Les – Slovenské komorní divadlo Martin Foto: Divadelní Flora, oficiální zdroj

Divadelní Flora 2015: A. N. Ostrovskij – Les – Slovenské komorní divadlo Martin
Foto: Divadelní Flora, oficiální zdroj

 

Více k programu naleznete zde

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.