Den s Máchou 2017: Když slavit 1. máj, tak na Petříně

Muzeum hlavního města Prahy pořádá 1. 5. 2017 od 11 do 17 hodin v okolí Petřínské rozhledny již tradičně akci, která zahajuje „měsíc lásky“ – Den s Máchou 2017. Bohatý program nabídne taneční vystoupení souboru historického tance Alla Danza. Populární i klasickou hudbu zahraje smyčcové kvarteto Gadrew way. Návštěvníci se mohou těšit také na kouzelnické vystoupení, dílnu zamilovaných přáníček a soutěže.

Den s Máchou 2017 Foto: MHMP, oficiální zdroj

 

 

Program akce

11:30 a 14:10

Magické vystoupení kouzelníka Grina, který bude celou akci také moderovat.

 

12:30, 14:30 a 16:00

Vystoupí soubor historického tance Alla Danza se svým programem „Lásky čas“, v rámci kterého předvede tance z patnáctého, šestnáctého a devatenáctého století.

 

13:15, 15:10 a 16:30

Začátek koncertu smyčcového kvarteta Gadrew way, které zahraje nejen klasické sklady, ale také populární hudbu.

 

 

Celodenní program

Po celý den bude probíhat soutěž o ceny, které věnovaly Knihy Dobrovský / Knihy Omega. Výherci se budou losovat ve 12:00, 14:00 a 15:50.

V rámci akce se návštěvníci mohou nechat  vyfotografovat od FotoŠkoda s živým Karlem Hynkem Máchou, při focení si zapůjčit rekvizity v podobě slunečníků, vějířů a dalších předmětů a fotografie si hned odnést domů.

Během akce bude možné si za drobný poplatek vyrobit originální zamilovaná přáníčka.

Akce se zúčastní také Městská knihovna Praha se svou Knihovnou v krabici, kde si budou moci návštěvníci vyrobit vlastní placku nebo komiks, zapůjčit si knihy, audioknihy, CD a DVD.

Návštěvníci mohou také podpořit sdružení Zajíček na koni, které je seznámí se svou činností v oblasti služeb rodinám a zařízením pečujícím o děti a mladistvé ze znevýhodněných skupin obyvatel

 

Osvěžení zajištěno

Na místě bude ve stáncích k zakoupení občerstvení a drobné dárky.

 

Aktuálně se o akci dočtene na stránkách Muzea hlavního města Prahy

 

Zdroj: MHMP

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.