Den s Máchou na Petříně

Mácha, máj a Petřín. Trojicí, která k sobě patří již 101 let, a která dala vzniknout romantické tradicí chodit se na 1.máje k Máchově soše na rozkvetlý Petřín políbit, se inspirovalo Muzeum hlavního města Prahy a připravilo pro všechny, kteří sem v tento den odpoledne zavítají program příznačně nazvaný Den s Máchou na Petříně.
den-s-machou

Akce bude probíhat od 14 do 17 hodin v okolí Petřínské rozhledny. Program bude přecházet z pasivní zábavy do aktivní. Jedním z bodů bude fotografování s Máchou, přičemž každý, kdo se nechá se slavným českým básníkem v kamenné podobě zvěčnit, si bude moci fotografie ihned odnést domů. Později budou snímky ještě zveřejněny na facebookových stránkách muzea.

Dalším bodem programu bude netradiční vystoupení moderního provazochodectví, tzv. slackline, které si návštěvníci v případě zájmu budou moci přímo na místě i vyzkoušet. Děti se mohou těšit na vystoupení kouzelníka Grina, který bude zároveň celou akcí provázet. O hudební stránku se postará australský muzikant Rowen Slocombe.

Součástí máchovského odpoledne bude i soutěžní anketa. Na výherce bude každou hodinu čekat sladká odměna.

 

Nejen láskou živ je člověk

Jako první pomoc pro vyhladovělé milence i všechny návštěvníky bude v prodeji stylové občerstvení v podobě srdíček z perníku, cukrové vaty a k tomu něco dobrého k zapití.

 

Další informace na www.muzeumprahy.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.