Den s Máchou na Petříně 2014

Dnes pořádá Muzeum hlavního města Prahy v parku mezi Petřínskou rozhlednou a Zrcadlovým bludištěm v době od 14 do 17 hodin opětovně akci Den s Máchou na Petříně pro všechny zamilované, ale nejen pro ně.

den-s-machou

 

Na programu bude show na skákacích botách, které si pak můžete obout a vyzkoušet si, jak se v nich chodí i skáče. Můžete si také zkusit jízdu na jednokolce nebo slackline. Celé odpoledne bude moderovat kouzelník Grino, který předvede některá ze svých magických představení.

Se svojí drahou polovičkou se můžete nechat vyfotit s Máchou a odnést si fotografii domů na památku. Všechny fotografie pak naleznete na facebooku muzea. Během odpoledne si také můžete poslechnout zamilované písně v neobyčejném podání australského muzikanta Rowena Slocomba.

 

Nejen duševní potrava

Občerstvení si budete moci zakoupit v kavárně uvnitř rozhledny nebo ve stáncích přímo
v parku, kde můžete ochutnat např. trdelník, cukrovou vatu a jiné laskominy.

 

Slavnostní nasvícení Petřínské rozhledny

Petřínská rozhledna získá od 30. dubna do 2. května 2014 slavnostní nasvícení. Bohužel se tak nestane z důvodu oslav měsíce lásky, kdy na Petřín proudí nejvíce návštěvníků, ale u příležitosti desetiletého výročí vstupu České republiky do Evropské unie, tudíž i barevné ladění nasvícení je v modré a žluté. Vzhledem k výsledkům této „desetiletky“ bychom za naši redakci doporučovali místo nasvícení co největší tmu.

petrinska-rozhledna_autor-rainer-sielker_wikimedia-commons

 

Z Petřína do Ohňové země

V podvečer je pro vás připravena beseda s Danem Přibáněm o cestě žlutým trabantem do Jižní Ameriky, která se bude konat v hlavní budově muzea na Florenci, vstupné pouze 30 Kč.

 

Další informace na www.muzeumprahy.cz.

 

redakce

Zdroj: MHMP

 

O Petříně a nové výstavě na Petřínské rozhledně, která mapuje jeho historii se dočtete více v článku Petřín místo vycházek, rozhledů i dolování

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.