Co snídají princezny na pirátském ostrově

Bojůvky o to, aby se děti před odchodem do školy nebo školky nasnídaly, patří k pravidelnému rannímu rituálu. Otázkou, kterou si kladou zejména pediatři, ale měli by si ji klást především rodiče, je zda snídaně, kterou poslušnější potomek spořádá mu dodá plnohodnotnou energii pro start do náročného dne.

 

mysli-pro-princezny-a-pro-piraty_kompozice2

 

Děti, hlavně ty školní totiž potřebují ráno doplnit energii formou plnohodnotné snídaně, aby se mohly při vyučování dobře soustředit.  Součástí snídaně by měly být hlavně sacharidy, bílkoviny a tuky, které udrží stabilně vyšší hladinu krevního cukru a po nočním půstu dostatečně zásobí tělo stavebními látkami. Neměli bychom ale zapomínat ani na vlákninu v podobě kousku ovoce nebo zeleniny.

 

Mysli na to myslí

S nepříjemným fenoménem nesnídání nebo snídání tzv. prázdných kalorií se rozhodla rodičům pomoci známá česká firma Emco tím, že vyvinula společně s odborníky nové müsli speciálně určené dětem ve věku 5 – 10 let, které, na rozdíl od různých koláčů či rohlíků se sýrem apod., obsahuje vyváženou směs potřebných látek a vitamínů. A k tomu samozřejmě chutnou.

Müsli tvoří směs křupavého základu, doplněná ovesnými vločkami, ovocem, lupínky v čokoládě a barevnými arizony. Varianty se liší nepatrně svým složením. Pro holčičky – princezny je určena růžová varianta s jahodami a růžovými arizonkami, kluci – piráti najdou ve svém Mysli brusinky, které mají evokovat dělové koule a modré arizony. K barvení burizonů jsou použita pouze přírodní barviva.

Přidanou hodnotou müsli snídaně od Emca je rychlost, s níž je snídaně hotová i to, že si ji děti mohou připravit samy. Ideální by i podle dětských lékařů bylo, kdyby děti takto kvalitní snídani měly každý den, ale přínosem bude, když ji zařadí do jídelníčku alespoň několikrát do týdne a prostřídají tak nepříliš zdravou a hodnotnou řadu sladkého pečiva nebo mazacích sýrů obsahujících pro dětský organismus nezdravé tavící soli, o salámech a dalších uzeninách vyjma šunky ani nemluvě.

 

Emco představuje prověřenou kvalitu

Cereálií najdeme v regálech obchodů značný výběr, ne všechny ovšem splňují právě onu plnohodnotnost, naopak většina dodá malému strávníkovi opět pouze prázdné kalorie v podobě cukrů, takže dobrá myšlenka rodičů na zdravé stravování se v jejich případě míjí účinkem. Na rozdíl od nich jsou produkty Emca vyvíjené s cílem, aby spotřebitel dostal za své peníze skutečně kvalitní a zdravý výrobek. Jedním z faktorů je i snižování obsahu cukru, který si čeští spotřebitelé nedokáží odpustit oproti třeba seveřanům, kteří se v cereáliích bez cukrů prakticky obejdou, a pro něž i Emco dodává těmto požadavkům odpovídající výrobky.

 

Malá vyjímka

V Emcu se rovněž distancují od podbízivosti, takže prvotní nápad zvýšit zájem dětí o novou řadu Mysli dárky ze speciální edice vedení odmítalo jako nevhodný tlak na nakupující rodiče. Protože však děti mají přeci jen jiné vidění světa a nadchnout pro věc se dokáží zejména s představou získání nové hračky, Emco k tomuto kroku přistoupilo, aby děti ve zdravém snídání nepřímo podpořilo. V každé krabici s Mysli pro princezny nebo piráty tak na děti čekají dárky v podobě samolepek, visaček na dveře a magnetků. Každá šestá krabice obsahuje jednu ze tří figurek oblíbených igráčků.

 

 

O dalších novinkách Emco se můžete dočíst na http://emco.cz.

 

Zuzana Ottová

Zdroj: Emco

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.