Čejkovické bylinkové slavnosti

Během letních měsíců jsme vám přinesli celou řadu tipů na hudební festivaly, došlo i na slavnosti vína a tak máme ‚malý dluh‘ k těm, které ani jedna oblast neoslovuje. Snad je tedy potěší dnešní tip zaměřený na přírodní produkty a zdravý životní styl. První zářijovou neděli v 10.30 hodin zahájí společnost SONNENTOR, známá také pod názvem Sluneční brána v pořadí již 5. ročník Čejkovických bylinkových slavností. A protože se tak děje v Čejkovicích nakonec i na vinné sklepy dojde.

Čejkovické bylinkové slavnosti  Foto: SONNENTOR, oficiální zdroj

Kromě zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení se návštěvníci mohou těšit na přehlídku bylinek, koření, kávovou poradnu baristy, nealkoholické nápoje z biosměsí, budou moci nakoupit produkty společnosti SONNENTOR i drobných pěstitelů apod. Chybět nebude samozřejmě ani kulturní program. Vzhledem k tomu, že se letošní ročník ponese ve znamení dětí, čeká i na nejmenší návštěvníky dostatek zábavy.

 

Ochutnávky pro tělo i duši

Příjemné prostředí, milí lidé, chutné bioprodukty a bohatý program pro děti i dospělé přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti minulý rok více než 8 000 návštěvníků. Součástí letošního pestrého programu budou kromě bezplatných ochutnávek nejrůznějších směsí čajů a koření i mini biojarmark, odborné přednášky počínaje zdravým životním stylem v podání paní Margit přes správnou recyklací odpadků, vermikompostování po diskuzi s pěstiteli a mnoho dalších zajímavostí.

Čejkovické bylinkové slavnosti - biojarmark Foto: SONNENTOR, oficiální zdroj

Na „kávovém“ stánku v rámci kávové show Michala Křižky bude přední český barista připraven odpovědět na otázky týkající se pěstování, sběru, zpracování a přípravy dobré kávy. Návštěvníci budou moci ochutnat novinku SONNENTORU – kávu Single origin pocházející z přímého obchodu firmy s pěstiteli v Nikaragui a zároveň si prohlédnout expozici fotografií z nedávné cesty, která je přenese na horské kávové plantáže.

Další show bude v rukou místních barmanů míchajících nealkoholické nápoje za použití čajových biosměsí SONNENTOR. O dobrý pocit v břiše návštěvníků slavností bude pečovat Rebio – provozovatel vegetariánských biorestaurací v Brně v čele s šéfkuchařem Vlastíkem Kelblem, který se ukázkou přípravy vegetariánských pokrmů postará o zajímavý zážitek.

 

Pro děti i rodiče

V rámci programu pro děti vystoupí Víťa Marčík a jeho divadlo. Na přilehlé louce mohou děti vyzkoušet drátkování, lukostřelbu, jízdu na ponících, na ohýnku opéci těsto nebo špekáček. Mohou také dovádět na celoročně instalované houpačce, nechat si ozdobit obličej malovanými motýli, beruškami a jinými obrázky nebo se zúčastnit přírodně naučné stezky vedené místním sdružením Brontosaurus. Rodiče mohou potomky sledovat z deky na louce nebo z nedaleké sluneční čajovny a kavárny přihlížet, odpočívat i se dozvědět od zaměstnanců společnosti o pěstitelských projektech SONNENTORU nejen v Čechách, ale po celém světě.

Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy a kardamomu společně s ukázkou ruční výroby másla v podání kyjovských tetiček a tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou dokreslí pohodovou nedělní odpolední atmosféru.

Bezplatný vstup

Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů bude pro všechny návštěvníky zdarma.

 

Za bylinkami i do Brna

Kdo nemůže dorazit na slavnosti do Čejkovic nebo mu naopak místní čajové a bylinné směsi natolik zachutnají, může si je kdykoliv v roce zakoupit v první podnikové prodejně SONNENTOR mimo Čejkovice, která sídlí v historických prostorách objektu Modrá hvězda na Šilingrově náměstí v samotném centru Brna, kde je k dispozici kompletní sortiment SONNENTOR představující více než 750 produktů. Nabídka obchodu je již v těchto dnech obohacena novinkami a to ledovými čaji: Ledový džbánek – jahoda, zázvor a Ledový džbánek – čokoládová máta, verbena. Tyto čajové směsi jsou v pyramidálních sáčcích, které stačí zalít studenou vodou. 

K dostání jsou také směsi z řady čajů Zase dobře!, jako je např. Balzám na nervy, Čepice plná spánku. Nejnověji je doplňuje Šálek úlevy.

Letošní čajovou sezónu a zejména adventní období ovoní a ruku v ruce s čajovou Adventní sadou doprovodí kompozice 24 různých koření, pro každý den adventu jiné, ručně balená Adventní sada koření.

Čajové směsi SONNENTOR Foto: SONNENTOR, oficiální zdroj

 

Zdroj: SONNENTOR

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.