Keramický den v Kostelci nad Černými lesy

V sobotu 28. května se v Kostelci nad Černými lesy uskuteční již 28. ročník Tradičního keramického dne. Město si tak každoročně, vždy poslední květnovou sobotu, připomíná hrnčířskou a keramickou tradici, ale i historii tržního města. Kromě keramiky se návštěvníci mohou těšit na bohatý kulturní program na náměstí Smiřických, nabízí se i prohlídka Muzea hrnčířství, kosteleckého zámku atd.

Kostelec nad Černými lesy - zámek Foto: e-Newspeak

Kostelec nad Černými lesy – zámek
Foto: e-Newspeak

 

Akce probíhá od 9 do 17 hodin. Nabídne např. soutěž o nejkrásnější keramickou žardinu, vyzkoušet si točení keramiky na hrnčířské kruhu, výstavu obrazů i prohlídku stálých expozic v muzeu a na zámku, hudební a taneční vystoupení dětských skupin, ale i profesionálů jako je Robert Křesťan a Druhá tráva, Lidopop a Roman Dragoun.

Jen kousek pod náměstím pak na žíznivé návštěvníky čeká Černokostelecký pivovár, kde se lze i ubytovat a prohlédnout pivovarské muzeum. Na místní pivo si však zájemci musí zatím nechat chuť zajít. Poslední várka tu byla uvařena pře 29 lety, s obnovou počítají majitelé ke konci tohoto roku.

Pokud máte raději nealkoholické přírodní produkty stačí sejít po silnici ještě kousek do obchůdku Medvědí kořenka, který nabízí koření, bylinky a kořenící směsi, plus dárkové předměty.

Program Keramického dne v Kostelci n/Č.l. Oficiální zdroj: Město Kostelec nad Černými lesy

 

Další informace najdete tady

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.