Smart – inspirace inspirací

V autíčku jako doma, doma jako v autíčku. Tak si může připadat jak majitel městského vozítka ze speciální edice BoConcept Signature Smart Fortwo, tak bytu zařízeného kolekcí nábytku a doplňků Smartville inspirovanou právě tímto miniautomobilem.

 

smartville-kolekce-a-auto_boconcept

Obojí navrhl tým designérů dánské značky BoConcept zaměřené na urban styl bydlení. A smart design je vyloženě městskou záležitostí, neboť spojení městského způsobu bydlení a městského automobilu se stalo pro kolekci Smartville (v překladu chytré město) klíčovým. S kolekcí bytového zařízení se tak do bytu přenáší dynamická atmosféra rušné metropole i s jeho stylovým automobilovým provozem.

 

Dokonalá iluze

Zaoblené budíky, ergonomická křesílka, výrazné prošívání a kvalitní kůže jsou detaily typické pro automobilové interiéry, ale jak kolekce Smartville nasvědčuje, hodí se stejně dobře i do interiéru bytového, kterému dodá neotřelý vzhled. Tvary, motoristickými motivy i barevností je předurčena do bytů mladých moderních mužů nebo párů, ale jako solitéry si různé kousky kolekce najdou své místo prakticky v každém současném interiéru včetně dětských pokojů.

Kolekci tvoří v první řadě ultrapohodlné křesílko organických tvarů s otočnou a naklápěcí funkcí v kombinaci speciálně vyvinuté tabákově hnědé kůže a plsti, které evokuje pocit usednutí za volant, Doplňuje ho modulární sedací souprava v tmavě hnědé kůži o velikosti 2,69 m, což přesně odpovídá rozměrům smarta.

Propojení mezi nábytkem a vozem zajišťuje, kromě tvarů i použití stejné tabákově hnědé kůže na přístrojové desce smartu z limitované edice aut BoConcept Signature Smart Fortwo. Sedací nábytek si ovšem lze přizpůsobit interiéru výběrem potahu z několika typů a barev kůží a plsti.

K nábytku patří ještě oválný konferenční stolek s deskami z černé dubové a hnědé ořechové dýhy včetně jasně žluté, která v kombinaci s různými typy noh skvěle okoření jakýkoli neutrálně laděný interiér.

 

svicny-smartville_boconcept

 

Doplňky pro velké i malé motoristy

O ucelenost kolekce se postaraly hravé doplňky v podobě budíků naprosto identických s těmi v interiéru auta s výrazným barevným olemováním vyrobené ze světlého dubu, který je ve smartu použit na rukověť řadicí páky. Dále polštářky, hrnky s podšálky a talířky a svícny opět inspirované miniaturními a zaoblenými tvary tohoto malého městského autíčka.

 

 

Smartville startuje první

Nábytek a doplňky Smartville collection jsou již v prodeji v showroomech BoConcept v Praze, Brně i Ostravě a nově také v nové prodejně BoConcept Inspiration Store v Centru Černý Most.

Kabriolet v limitované edici BoConcept Signature Smart Fortwo pro dvě osoby bude v prodeji od září tohoto roku.

Další info na www.boconcept.cz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.