BoConcept představuje novou kolekci i atraktivní soutěž o zájezd do Dánska

Tváří kolekce nábytku a doplňků pro sezónu dánské značky značky BoConcept je již tradičně herec Mads Mikkelsen. Kolekci dominuje nábytek charakteristický bohatými luxusními potahovým materiály, jako je samet, manšestr a lesklé látky, koberce z měkké viskózy, mramor i měděný či mosazný vzhled na doplňcích. Navíc můžete prostřednictvím českých webových stránek značky zkusit štěstí v soutěži o pětidenní letecký pobyt v Kodani v nejmenším hotelu na světě jménem Hotel Central spojený s prohlídkou města a kulinářským kurzem pod vedením předního kodaňského šéfkuchaře.

BoConcept: Tváří nové kolekce je opět Mads Mikkelsen Foto: BoConcept, oficiální zdroj

BoConcept: Tváří nové kolekce je opět Mads Mikkelsen
Foto: BoConcept, oficiální zdroj

 

 

Kolekce nábytku a doplňků BoConcept se stále nese v městském duchu, původní minimalistický „urban“ styl však nově použité materiály změkčují. Vedle oblíbeného skandinávského vzhledu, pro nábytek BoConcept typického, tak  vzniká metropolitní styl, jenž se nese na opulentnější vlně glamour.

Nového metropolitního sametového „kabátu“ se dočkala například oblíbená židle Adelaide, stejně jako ikonické křeslo Imola, které je aktuálně dostupné například i ve zlatavě béžové látce. Novinkou kolekce je modulární pohovka Hampton, která zaujme jak možností přizpůsobení, širokou škálou nastavitelnosti opěráků, tak praktickými úložnými prostory ve formě zabudovaných postranních kapes, do kterých lze odložit knihy, časopisy či dálkové ovladače. Do kolekce přibylo také například polohovací křeslo Athena, jež vyniká oblými tvary, evokujícími sedačku sportovního automobilu. Křeslo nabízí velmi pohodlné lenošení umocněné nastavitelným opěrákem, který reaguje na polohu těla a automaticky se pak vrací do výchozí polohy.

 

 

 

A něco navíc

Lampám a interiérovým doplňkům dominují materiály, jako je sklo, mramor, ušlechtilé dřevo a měděné či mosazné tóny. Dobře patrné je to například na vlajkové novince z kolekce osvětlení, stojací lampě Stockholm od designéra Bennyho Frandsena. Lampa svým vzhledem evokuje obří skleněnou bublinu v kouřovém či měděném zabarvení, přičemž podstavec je z bílého či tmavého mramoru a objímka z kovu ve stříbrné či měděné barvě.

BoConcept: Lampa Stockholm Foto: BoConcept, oficiální zdroj

BoConcept: Lampa Stockholm Foto: BoConcept, oficiální zdroj

 

Měděných tónů se dočkala také zrcadla, která jsou tímto vedle své praktické funkce povýšena na svébytný interiérový doplněk, nebo objímky oblíbených závěsných svítidel ve tvaru žárovek. Motiv odrazu světla a optických iluzí se nese ostatně celou kolekcí, typickým příkladem je například kaleidoskopický odkládací stolek Diamond ve tvaru vybroušeného diamantu, jehož povrch je zároveň zrcadlem.

BoConcept: Zrcadlo a stolek Diamond Foto: BoConcept, oficiální zdroj

BoConcept: Zrcadlo a stolek Diamond Foto: BoConcept, oficiální zdroj

 

 

Doplňky, jako jsou úložné koše nebo polštáře, zase získaly nově zlatavý vzhled v podobě mosazného kovu a lesklých látek evokujících satén a kůži, nechybí ani zlatavo-kouřově zabarvené solitérní vázy.

Zbrusu novou kolekci nábytku a doplňků BoConcept včetně aktuálního katalogu pro sezonu 2017 je možné zhlédnout ve značkových showroomech BoConcept v Praze ve Vodičkově ulici, v Brně v IC SoHo v Modřicích a v průhonickém showroomu Decoland Design Interiors.

BoConcept: Lampa Stockholm a doplňky Foto: BoConcept, oficiální zdroj

BoConcept: Lampa Stockholm a doplňky Foto: BoConcept, oficiální zdroj

 

 

Více informací včetně možnosti zapojení se do soutěže na www.boconcept.cz.

 

 

Zdroj: BoConcept

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.